Nereguli pe litoral. Amenzi de peste 2,7 milioane de lei aplicate de inspectorii ANSVSA unităților de alimentație publică

Nereguli pe litoral. Amenzi de peste 2,7 milioane de lei aplicate de inspectorii ANSVSA unităților de alimentație publică
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2019

Inspectorii sanitar-veterinari au verificat, în sezonul estival, aproape 2.500 de unități de alimentație publică și au aplicat 298 de amenzi, în valoare de peste 2,7 milioane de lei pentru neregulile constatate. Totodată, în aceeași perioadă, a fost retrasă de la comercializare aproape o jumătate de tonă de alimente, acestea fiind improprii consumului uman.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit reprezentanților Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), în perioada 24 iunie – 30 august, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, echipe de medici veterinari oficiali au verificat modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare, scrie News.ro.

Inspectorii ANSVSA au verificat 2.448 de unități din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costienști, Mangalia, Vama Veche, tipurile de unități vizate fiind cantinele taberelor școlare, depozitele alimentare, unitățile de tip supermarket și hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie și patiserie, beach – baruri, restaurantele și alte unități de alimentație publică, în care se prepară și se servesc alimente.

UE reia programul pentru încurajarea consumului de fructe, legume și lapte în școli. România are alocate fonduri de aproape 18 milioane euro CITEȘTE ȘI UE reia programul pentru încurajarea consumului de fructe, legume și lapte în școli. România are alocate fonduri de aproape 18 milioane euro

În urma controalelor, inspectorii sanitari veterinari au descoperit că produsele alimentare erau manipulare necorespunzător, erau vândute în spații neaprobate sanitar veterinar, nu erau respectate condițiile de igienă în spațiile de producție, produsele alimentare erau ambalate, etichetate sau depozitate necorespunzător.

De asemenea, echipele de control au găsit produse expirate, folosirea  ambalajelor, ustensilelor, recipientelor și utilajelor în stare insalubră, efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate 298 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.776.300 de lei. De asemenea, au fost emise: ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate tip bufet, precum și patru ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru trei unități tip fast-food și o unitate procesare lapte.

În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari au confiscat și retras de la vânzare 481 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

“Ca urmare a eforturilor depuse de către inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor care au activat în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecții alimentare care să pună în pericol sănătatea și viața publică”, au precizat reprezentanții ANSVSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
ansvsa
alimentatie publica
litoral