Nou jucător - Unul dintre giganții pieței de distribuție a produselor chimice a intrat în România, după ce și-a schimbat acționarul

Nou jucător - Unul dintre giganții pieței de distribuție a produselor chimice a intrat în România, după ce și-a schimbat acționarul
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 7 sep 2023

Compania belgiană Manuchar, unul dintre giganții pieței de distribuție a produselor chimice, cu afaceri de 2,8 miliarde de dolari în 2022, a intrat în România, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Manuchar și-a axat activitățile, în ultimii ani, pe distribuția de produse chimice pe piețele emergente, o altă linie de business fiind comerțul internațional cu oțel, polimeri și alte mărfuri.

EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. "Dacă îmi cere cineva acum un avion..."

Compania, cu sediul la Anvers, a fost înființată în urmă cu 35 de ani și operează în prezent în tot atâtea țări, din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Africa, America de Nord și Latină, cu un total de 2.600 de angajați.

Anul trecut, compania americană de private equity Lone Star a cumpărat Manuchar de la grupul belgian Ackermans & Van Haaren, astfel că deține un pachet reprezentând 80% din acțiunile companiei de distribuție, diferența revenind managementului Manuchar.

viewscnt
Afla mai multe despre
manuchar sucursală