VIDEO Prima News: Bombe cu ceas în toată România

VIDEO Prima News: Bombe cu ceas în toată România
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2023

În mai toate orașele, sute de stații GPL sau benzinării se află la o mică distanță de blocuri și case . Doar în București funcționează 226 stații considerate surse de risc pentru incendiu de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat controale la benzinăriile, stațiile GPL și depozitele de carburanți din toată țara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Constanța are 19 stații de alimentare cu Gaz Petrolier Lichefiat, în tot orașul. Majoritatea au fost construite cu mai bine de zece ani in urmă, chiar în cartiere. ISU Dobrogea spune că stațiile sunt autorizate, dar va demara controale în zilele următoare, arată Prima News.

VIDEO PROFIT NEWS TV Maratonul Vinului – Mircea Matei, director executiv crama Villa Vinea: Proiectul nostru acum are o valoare totală de 1,5 milioane euro. Undeva la 50% va fi subvenția pentru extinderea de crame CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Maratonul Vinului – Mircea Matei, director executiv crama Villa Vinea: Proiectul nostru acum are o valoare totală de 1,5 milioane euro. Undeva la 50% va fi subvenția pentru extinderea de crame

Una dintre statiile GPL se află chiar în mijlocul cartierului "Tomis Nord", unul din cele mai mari din Constanța și cel mai dens populat. În fața stației de carburant funcționează și un aprozar volant, iar oamenii trec în fiecare zi prin dreptul buteliei.

De 20 de ani, Asociația EcoCivica se luptă cu autoritățile responsabile ca aceste stații să fie construite la o distanță sigură față de locuințele din zonă. Pericolul este cu atât mai mare cu cât sunt zone unde aceste stații se află una lângă alta.

În Capitală, situația este și mai complicată. Din 380 de benzinării și stații GPL, 226 sunt considerate cu risc pentru incendiu.

Potrivit Registrului Auto Român, cel puțin 450.000 de mașini din toată țara sunt echipate cu instalații GPL. O butelie GPL poate fi utilizată maximum 10 ani de la momentul fabricației.

viewscnt
Afla mai multe despre
gpl
bombe