Numărul de pub-uri, la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii în Anglia și Țara Galilor

Numărul de pub-uri, la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii în Anglia și Țara Galilor
scris 4 iul 2022

Niciodată nu au fost numărate atât de puține pub-uri în Anglia și Țara Galilor, potrivit unei analize care dezvăluie impactul pandemiei asupra acestor localuri britanice atât de iubite, potrivit Le Figaro.

Numărul total de pub-uri a scăzut cu peste 7.000 într-un deceniu, ajungând la mai puțin de 40.000 în prima jumătate a anului 2022, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, a declarat compania de consultanță imobiliară Altus Group.

Criză de personal în HORECA: Bucătarii sunt angajați cu primă de instalare. „Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!” CITEȘTE ȘI Criză de personal în HORECA: Bucătarii sunt angajați cu primă de instalare. „Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!”

Unele au fost demolate sau transformate în locuințe sau birouri. Sectorul barurilor și al ospitalității a fost zguduit de pandemia Covid-19, care a impus închiderea localurilor în perioada de carantine și a dus la o scădere a cererii, scrie G4Media.ro.

În prezent, sectorul se confruntă cu alte provocări, în contextul în care inflația a ajuns la 9,1% în luna mai în țară, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. „În timp ce pub-urile s-au dovedit a fi remarcabil de rezistente în timpul pandemiei, acum se confruntă cu noi provocări”, a declarat Robert Hayton, președintele Altus Group din Marea Britanie, citând „creșterea costurilor cu energia, presiunile inflaționiste și creșterile de taxe”.

Doar 37% sunt pe profit

De la sfârșitul anului 2021 până la sfârșitul lunii iunie, 200 de pub-uri au dispărut în Anglia și Țara Galilor. Regiunea West Midlands din centrul Angliei a înregistrat cea mai mare scădere (28 în doar șase luni), urmată de Londra și de estul Angliei, care au pierdut câte 24 de pub-uri.

Potrivit unui studiu realizat de asociațiile de profil British Beer and Pub Association, British Institute of Innkeeping și UKHospitality, doar 37% dintre întreprinderile din acest sector realizează profit. Creșterea costurilor cu energia, cu bunurile și cu forța de muncă este citată ca fiind principalul factor al scăderii profiturilor. Emma McClarkin, director executiv al British Beer and Pub Association, a cerut guvernului să ofere mai mult sprijin „altfel riscăm să pierdem tot mai multe baruri de la an la an”.

viewscnt
Afla mai multe despre
pub
tara galilor
anglia