O afacere de familie din România, dată exemplu de Facebook ca o sursă bună de venit: Au pornit în Suedia, ea cosea haine în sufragerie și le vindea

O afacere de familie din România, dată exemplu de Facebook ca o sursă bună de venit: Au pornit în Suedia, ea cosea haine în sufragerie și le vindea
scris 9 feb 2018

O afacere de familie din România de design și confecții pentru copii, lansată în Suedia, a fost prezentată investitorilor și analiștilor de Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, ca un exemplu de bună sursă de venit din Europa, arătând că Facebook generează circa jumătate din vânzările acestei firme.

iELM, denumirea comercială a firmei Filip and Family SRL, în prezent cu sediul în localitatea dâmbovițeană Găești, a fost înființată în Suedia în urmă cu 5 ani de Linda Tisäter Drăgan și Marius Drăgan. Cei doi s-au mutat ulterior în România, unde au deschis și o fabrică, angajând circa 100 de oameni.

“Au pornit în Suedia, pe Facebook. Ea cosea haine în sufragerie și le vindea. Facebook generează circa jumătate din vânzările lor”, a spus directorul de operațiuni al companiei americane, Sheryl Sandberg, în replică la o întrebare privind veniturile din publicitate pe care Facebook le încasează din Europa.

România este în topul creșterii comerțului retail din UE. Vânzările ating un nou record, în pofida scăderii încrederii în economie CITEȘTE ȘI România este în topul creșterii comerțului retail din UE. Vânzările ating un nou record, în pofida scăderii încrederii în economie

Sandberg a precizat că iELM este un exemplu bun pentru a ilustra importanța micilor afaceri pentru Facebook.

“Creșterea din Europa (în ultimul trimestru din 2017 – n.r.) a fost susținută de micile afaceri. Am crescut pe toate planurile și în privința companiilor mari, însă afacerile mici au fost partea importantă”, a spus aceasta.

iELM creează și produce articole vestimentare pentru copii în ediție limitată. Îmbrăcămintea confecționată în România este vândută exclusive online, atât clienților locali, cât și în afară, în Suedia, Germania și Austria.

FOTO Fostul campion olimpic Ivan Patzaichin a deschis un restaurant pescăresc în București cu rețete tradiționale gătite de lipovence CITEȘTE ȘI FOTO Fostul campion olimpic Ivan Patzaichin a deschis un restaurant pescăresc în București cu rețete tradiționale gătite de lipovence

Firma a fost înregistrată la Registrul Comerțului în septembrie 2015, iar în 2016, ultimul an pentru care sunt disponibile rezultatele financiare, a avut vânzări de 2,4 milioane lei și un profit de aproape 550.000 lei.

“La 100 de angajați, sunt încă o afacere mică, însă afacerea crește și acest lucru demonstrează felul în care colaborarea noastră cu firmele mici susține crearea de locuri de muncă”, a adăugat directorul de operațiuni al Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
ielm
afacere de familie
facebook
exemplu
imbracaminte copii