O propunere a unui parlamentar de a interzice vânzarea de bere rece a stârnit indignare în Mexic

O propunere a unui parlamentar de a interzice vânzarea de bere rece a stârnit indignare în Mexic
scris 25 apr 2019

Locuitorii din Ciudad de Mexico s-ar putea vedea nevoiți să se mulțumească cu bere caldă după ce un politician local a propus interzicerea vânzării de bere rece în magazine, scrie The Guardian.

Moțiunea ar modifica legea comerțului din Ciudad de Mexico pentru a interzice vânzarea berii sau a băuturilor alcoolice cu 7% sau mai puțin alcool, care sunt „ținute la frigider sau în alte condiții decât la temperatura camerei”, scrie News.ro.

De asemenea, magazinele ar fi obligate să aibă semne care să avertizeze clienții cu privire la penalități severe dacă vor consuma alcool în public. Magazinele mici din Ciudad de Mexico vând adesea bere rece la sticle de mari dimensiuni – care erau promovate anterior ca fiind „pentru familii” - și oferă pahare de plastic, pe care oamenii le folosesc pentru a consuma produsele pe loc.

Decizie finală: Transportatorii de legume fără acte în regulă scapă de confiscarea mărfii și de suspendare. Amenzile sunt reduse substanțial CITEȘTE ȘI Decizie finală: Transportatorii de legume fără acte în regulă scapă de confiscarea mărfii și de suspendare. Amenzile sunt reduse substanțial

Autorul moțiunii, Lourdes Paz Reyes, susține că noile reguli ar scăpa orașul de așa numiții „chelerias”, cei care vând cantități mari de bere în condiții nepotrivite la prețuri mici.

Mulți mexicani au reacționat negativ la vestea că ar putea fi nevoiți să cumpere bere caldă, mai ales având în vedere temperaturile ridicate. Pe Twitter, haștagul „#ConLasCervezasNo (Nu vă jucați cu berile noastre) a fost printre cele mai populare.

„Este incredibil că politicienii noștri se gândesc la atâtea stupidități fără să rezolve adevăratele probleme din Ciudad de Mexico și din întreaga țară”, a scris o persoană pe Twitter.

„Dacă vor să descurajeze consumul de alcool, nu ar fi mai bine să se crească taxele?”, s-a plâns un alt utilizator.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
mexic