Obiceiurile de consum ale românilor ca îngrijire și igienă personală. Săpunul este favorit, apa de gură mai puțin

Obiceiurile de consum ale românilor ca îngrijire și igienă personală. Săpunul este favorit, apa de gură mai puțin
scris 11 apr 2019

Săpunul, pasta de dinți, gelul de duș, șamponul și deodorantul sunt produsele de îngrijire personală cumpărate cel mai frecvent de români, potrivit unui sondaj realizat la finalul lunii martie, în mediul online.

La mare distanță, în preferințele românilor se află balsamul sau masca de păr, cremele pentru față sau mâini, ața dentară, apa de gură și loțiunile pentru corp, fapt ce arată că, la nivel național, sunt folosite, în continuare, cu precădere, produsele de igienă personală de bază, arată datele sondajului online realizat de ImportDirect.ro, retailer online de tip hard discount.

Exporturile României pot trece granița istorică de 70 miliarde de euro, dar deficitul comercial rămâne accentuat, influențat și de rutele de transport deficitare. Comisioanele bancare plătite de importatori - indicate ca o altă problemă CITEȘTE ȘI Exporturile României pot trece granița istorică de 70 miliarde de euro, dar deficitul comercial rămâne accentuat, influențat și de rutele de transport deficitare. Comisioanele bancare plătite de importatori - indicate ca o altă problemă

Cei mai mulți dintre români (30,7%) alocă lunar între 100 și 200 de lei pentru achiziția de produse de îngrijire personală, iar aproape un sfert cheltuie între 80 și 100 de lei în acest scop. Doar 5% dintre respondenți afirmă că alocă lunar peste 300 de lei pentru produse de îngrijire personală.

Aspectele de care țin cont majoritatea românilor atunci când cumpără produse de îngrijire personală sunt, în ordinea importanței declarate: calitatea (83,1%), prețul (65,1%) și necesitatea (39,33%). Tot calitatea produselor este și principalul argument pentru care românii și-ar schimba obiceiurile de consum. 

9 din 10 respondenți (86%) cumpără produse de îngrijire personală și cosmetice din supermarketuri și hipermarketuri. Dacă ar avea acces la produse de calitate la prețuri mai mici față de marile lanțuri de retail, românii sunt deschiși să achiziționeze online produsele de îngrijire personală, 87% dintre respondenții sondajului declarându-și această intenție.

Mai mult, 8 din 10 români afirmă că ar fi dispuși să cumpere o cantitate mai mare de produse dacă, în acest fel, ar putea face economii.

7 din 10 români din mediul urban cumpără săpun și pastă de dinți cu o frecvență lunară și circa 1% din totalul respondenților declară că nu cumpără deloc aceste tipuri de produse de-a lungul unui an.

Deși majoritatea românilor (78% din respondenți) cumpără cel puțin o cutie de ață dentară și/ sau o apă de gură anual, doar 22% fac aceste achiziții cu frecvență lunară. Cei mai mulți  (30%) cumpără la interval de 1-3 luni. 

Gelul de duș este un produs cumpărat lunar de aproape 60% dintre români. Diferențiat în funcție de sexe, gelul de duș este un produs cumpărat lunar mai mult de femei 64%, versus 54% bărbați. Aproape 6% dintre bărbați afirmă că nu cumpără acest tip de produs de-a lungul unui an.

Și șamponul este un produs cumpărat mai des de femei. 62% dintre femei cumpără șampon lunar, față de doar 53% dintre bărbați.

Deodorantul de tip spray, roll-on sau stick este printre produsele cele mai achiziționate de către români. 56% cumpără lunar, iar aproape 2% afirmă că nu cumpără deloc astfel de produse.

Potrivit sondajului, însă, românii folosesc foarte des parfumul. Astfel, din totalul respondenților, peste 94% cumpără măcar un parfum într-un an. Interesant este că aproape 3 din 10 români afirmă că fac o achiziție de parfum la un interval de 1-3 luni și tot atâția la un interval de 3-6 luni.

Sondajul de opinie „Obiceiurile de consum ale românilor privind produsele de îngrijire personală și casnice” a fost realizat în mediul online, la solicitarea ImportDirect.ro, la finalul lunii martie 2019, pe un eșantion de 1.826 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
produse cosmetice
sapun
pasta de dinti