Pâinea se va scumpi cu câteva procente din această lună

Pâinea se va scumpi cu câteva procente din această lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2018

Pâinea se va scumpi cu câteva procente începând chiar din această lună, din cauza majorării tarifelor la electricitate și gaze naturale, dar și al costurilor cu materia primă și forța de muncă, susțin producătorii din industria de morărit și panificație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Prețul materiei prime a crescut, prețul forței de muncă, la fel. Pe lângă toate acestea, am primit notificări de la furnizorii de gaze și de energie electrică pentru a ne informa că majorează tarifele cu 25%. Dacă țigara s-a scumpit, nu trebuie să scumpim și pâinea? Dacă, înainte, o pâine costa cât o țigară, trebuie să coste și de aici încolo cât costă o țigară. (...) În momentul de față, prețul franzelei variază între 0,60 lei și 1,30 lei. Dacă fiecare adaugă un minimum de 0,20 lei, atunci produsul va costa între 0,80 și 1,5 lei. Vorbim de franzela de 300 de grame. Calculele noastre strict făcute pe brutăria ROMPAN - Proiect Service - ne arată că acesta este intervalul la care trebuie să ne referim. Sigur, dacă un produs costă 4 lei, nu mai vorbim de o majorare de 0,20 lei, ci de altceva", a explicat președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu, prezent la standul Asociației de la INDAGRA, potrivit Agerpres.

Apple nu va mai face public numărul de iPhone-uri și iPad-uri vândute CITEȘTE ȘI Apple nu va mai face public numărul de iPhone-uri și iPad-uri vândute

În schimb, dacă luăm în calcul prețul unui covrig, produs care a înregistrat cea mai mare creștere pe consum, șeful ROMPAN susține că majorarea de la 1 leu la 1,5 lei pe bucată a fost un "pic mai mare decât trebuia".

viewscnt
Afla mai multe despre
paine
rompan