Parlamentul francez a adoptat o lege ce susține librăriile în fața giganților comerțului electronic

Parlamentul francez a adoptat o lege ce susține librăriile în fața giganților comerțului electronic
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2021

Parlamentul Franței a adoptat un proiect de lege menit să protejeze librăriile în fața concurenței pe care o reprezintă marile platforme de vânzări electronice, în special Amazon, impunând principiul unui preț minimal pentru livrările de cărți, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Textul "menit să susțină economia cărții", înaintat de senatoarea Laure Darcos (partidul Republicanii, dreapta), a fost adoptat în unanimitate în a doua lectură în Senat, vot ce încheie parcursul său legislativ și îl ratifică în parlament, scrie Agerpres.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Principala dispoziție a textului legislativ prevede că serviciul de livrare de carte "nu poate fi oferit de retailer cu titlu gratuit", ci trebuie să aibă o valoare facturată minimală, ce va fi fixată printr-o decizie ministerială.

În vizor sunt luate livrările la preț redus practicate de giganții în comerțul online precum Amazon, care fixează în mod sistematic la pragul legal la 0,01 euro costurile de transport, tarife la care editorii și librăriile tradiționale nu se pot alinia.
Ministrul culturii al Franței, Roselyne Bachelot, a salutat noua lege, care "va permite întărirea echității pe filiera cărții".

Amazon a reacționat, apreciind că "prețul unei asemenea măsuri asupra puterii de cumpărare se va ridica la peste 250 de milioane de euro pe an".

viewscnt
Afla mai multe despre
francez
comerțul electronic