PepsiCo a obținut venituri peste estimări în primul trimestru

PepsiCo a obținut venituri peste estimări în primul trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2022

PepsiCo a obținut venituri peste așteptări în primul trimestru și și-a îmbunătățit previziunile pentru întregul an privind cererea constantă pentru sucuri și snackuri, chiar și în contextul mai multor runde de creșteri de prețuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întreruperea lanțurilor globale de aprovizionare induse de pandemie și inflația fulgerătoare au dus la creșterea costurilor pentru orice, de la cutii de aluminiu la forță de muncă și transport maritim, forțând industria de alimente ambalate să crească în mod regulat prețurile produselor, scrie News.ro.

Meta Platforms va deschide primul său magazin fizic CITEȘTE ȘI Meta Platforms va deschide primul său magazin fizic

PepsiCo a spus că ar putea crește prețurile mai târziu în cursul anului, dacă costurile vor crește mai mult decât se așteaptă, dar analiștii și companiile, inclusiv principalul rival Coca-Cola, au avertizat că cererea va încetini probabil, deoarece inflația nu arată niciun semn de încetinire.

Producătorul de chipsuri Lays a mai spus că a înregistrat costuri de 241 de milioane de dolari în primul trimestru legate de deprecierea imobilizărilor, instalațiilor și echipamentelor, precum și a reducerilor de valoare din stoc din cauza crizei dintre Rusia și Ucraina. Î

În martie, PepsiCo și Coca-Cola au declarat că suspendă vânzările de băuturi carbonatate în Rusia, deoarece o serie de mărci americane majore și-au încetat unele sau toate afacerile în această țară după invazia Moscovei în Ucraina.

PepsiCo a spus că acum se așteaptă ca veniturile organice din anul fiscal 2022 să crească cu 8%, în comparație cu previziunile sale de creștere anterioare, cu 6%.

Veniturile nete ale PepsiCo au crescut cu 9,3%, până la 16,20 miliarde de dolari ,în primul trimestru încheiat pe 19 martie, ajutate și de ridicarea restricțiilor legate de Covid-19 în locurile publice, cum ar fi restaurantele și teatrele unde se vinde Pepsi Cola.

Rezultatul a depășit estimările analiștilor, privind venituri de 15,54 miliarde de dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv. Cu toate acestea, compania și-a redus estimarea privind profitul pe acțiune de bază pentru întregul an, la 6,63 dolari, de la 6,67 dolari, din cauza impactului unui dolar american mai puternic.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsico
sucuri