Premier Capital, compania care deține McDonald’s în România, a avut în 2019 un profit înainte de taxe de 28 milioane euro

Premier Capital, compania care deține McDonald’s în România, a avut în 2019 un profit înainte de taxe de 28 milioane euro
scris 15 mai 2020

Premier Capital plc, partenerul de dezvoltare al McDonald’s în România și alte cinci țări europene, a înregistrat un profit înainte de taxe în valoare de 28 de milioane de euro, în anul 2019, în creștere cu 21,7% de la 23 de milioane de euro în 2018, potrivit rezultatelor publicate, care arată că societatea își revizuiește planurile de investiții pentru acest an.

"Premier Capital plc, partenerul de dezvoltare al McDonald’s în România și alte cinci țări europene, a înregistrat un profit înainte de taxe în valoare de 28 de milioane de euro, pentru anul 2019 (an fiscal încheiat la 31 decembrie 2019), în creștere comparativ cu cele 23 de milioane de euro înregistrate în 2018. Anul trecut, grupul a înregistrat o creștere de 16,2% a cifrei de afaceri, cu venituri de 341 de milioane de euro", a anunțat compania.

Premier Capital are 8.800 de angajați în 156 de restaurante din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România și a servit 131 de milioane de clienți anul trecut, cu 11 milioane mai mulți decât în 2018, stabilind un nou record pentru grup, scrie News.ro

Centrele comerciale AFI vor fi redeschise, dar cu un set complex de măsuri CITEȘTE ȘI Centrele comerciale AFI vor fi redeschise, dar cu un set complex de măsuri

"Toate țările grupului au raportat creșteri semnificative, Grecia înregistrând cel mai mare avans față de aceeași perioadă în 2018, o creștere de 23,4%, urmată de România cu 18,7%, Letonia (12,2%), Lituania (10,1%) Estonia (8,2%) și Malta (7,6%). Premier Capital a inaugurat 12 noi restaurante anul trecut, dintre care șapte în România, unul în Letonia și trei în Grecia. Două restaurante au fost închise în rețea, iar alte 32 au fost remodelate pentru a le putea oferi oaspeților noile beneficii aduse de sistemul Experience of the Future, kiosk-urile de comandă și servirea la masă, ajungând la un total de 97 de restaurante cu EOTF implementat. De asemenea, până la finalul anului 2019, 87 dintre restaurantele rețelei ofereau serviciul de livrare McDelivery", arată compania.

Predicțiile pentru anul 2020 au fost influențate de pandemia COVID-19, întreaga activitate a restaurantelor fiind adaptată conform reglementărilor aplicate de către autoritățile din fiecare țară, în ultimele săptămâni, spun reprezentanții companiei.

Astfel, unele restaurante au fost închise temporar, însă cele mai multe continuă să servească prin serviciile McDelivery, McDrive și comanda la pachet. Au fost implementate măsuri pentru eficientizarea costurilor, iar bugetul pentru investiții este în proces de revizuire. La începutul anului 2020, grupul avea în plan inaugurarea a 12 noi restaurante în rețea. Pentru moment, în plan a rămas deschiderea a cinci dintre ele.

"Rezultatele excelente din 2019 se datorează echipelor care și-au depășit obiectivele prin strategiile eficiente de business din fiecare piață. Acestea ne-au permis să începem anul 2020 de pe o poziție de forță, pregătiți să luăm rapid măsurile necesare pentru a ne reduce cheltuielile, a stabiliza businessul și a ne proteja angajații și clienții. Echipa de management este în permanentă legătură cu businessul nostru din fiecare țară, oferind suport de fiecare dată când este nevoie", a declarat Victor Tedesco, chief executive officer, Premier Capital.

La rândul său, Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România, afirmă că strategia de dezvoltare pentru anul  2020 va fi regândită.

"Planurile ambițioase implementate încă de la începutul lui 2019 ne-au permis să avem un an excelent din punct de vedere al business-ului. Pentru noi, 2019 a însemnat creșterea familiei McDonald’s în România cu 500 de colegi noi, inaugurarea a șapte noi restaurante și peste 230.000 de oaspeți care ne-au trecut pragul zilnic. Suntem în proces de regândire a strategiei de dezvoltare pentru anul  2020, însă cu siguranță ne vom păstra aceeași promisiune de a fi cât mai aproape de comunitățile din care facem parte și de a le oferi clienților noștri produse proaspăt pregătite, în cel mai accesibil mod pentru ei și în cele mai sigure condiții", a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România.

Premier Capital este partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și Romania. Actuala rețea de 156 de restaurante include unități cu operațiuni McDrive și McCafe, deservind peste 131 milioane de clienți anual, cu ajutorul unei echipe de peste 8.800 de angajați.

Premier Capital plc este business-ul McDonald’s al grupului Hili Ventures Ltd, grup implicat în diverse operațiuni și parteneriate cu McDonald’s și Apple, logistică, inginerie, proprietăți și tehnologie. Activi în 10 țări din centrul și estul Europei și Africa de Nord cu o echipa de 9.500 de angajați, Hili Ventures este partener CMA CGM, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Diebold Nixdorf, și alte companii globale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
premier capital
mcdonald’s