Președintele executiv al Starbucks, Howard Schultz, părăsește compania după 36 de ani. O candidatură la președinția SUA nu este exclusă

Președintele executiv al Starbucks, Howard Schultz, părăsește compania după 36 de ani. O candidatură la președinția SUA nu este exclusă
scris 5 iun 2018

Președintele executiv al Starbucks, Howard Schultz, a declarat că își dă demisia după 36 de ani în care a luat parte la creșterea companiei de la un lanț de cafenele locale la o putere globală, el neexcluzând o potențială canddiatură la Președinția SUA, scrie BBC.

Schultz va renunța la poziția sa din consiliul de conducere pe 26 iunie, scrie News.ro.

Decizia a ridicat întrebări privind ambițiile sale politice.

Într-un interviu pentru New York Times, Schultz nu a exclus o candidatură la președinție: „Unul dintre lucrurile pe care vreau să le fac în următorul meu capitol este să îmi dau seama dacă aș putea la rândul meu să dau înapoi. Nu știu încă ce înseamnă acest lucru”.

Topul vânzărilor Bookfest 2018: Yuval Noah Harari, Radu Paraschivescu, Julian Barnes, printre cei mai cumpărați autori CITEȘTE ȘI Topul vânzărilor Bookfest 2018: Yuval Noah Harari, Radu Paraschivescu, Julian Barnes, printre cei mai cumpărați autori

El a adăugat: „Vreau să îmi servesc țara, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să candidez într-o funcție publică pentru a face acest lucru”.

Conform The New York Times, Schultz a anunțat board-ul companiei încă de acum un an în legătură cu intenția de a se retrage, iar cel mai probabil gestul său va alimenta speculațiile conform cărora ia în calcul o candidatură la Președinție în 2020. El este menționat adesea drept potențial candidat al Partidului Democrat și a devenit tot mai vocal în privința temelor politicie, inclusiv prin critici la adresa președintelui Donald Trump, despre care a afirmat anul trecut că "este un președinte care crează episoade de haos în fiecare zi".

Luni el a anunțat pentru prima dată că ar putea lua în calcul o candidatură.

"Vreau să fiu sincer cu voi, fără să creez titluri speculative", a declarat el pentru The New York Times.

"De ceva vreme sunt foarte îngrijorat pentru țara noastră - divizarea crescând din plan intern și poziția  noastră în lume", a afirmat Schultz.

Howard Schultz, în vârstă de 64 de ani, a început să lucreze la Starbucks în 1982 ca director de operațiuni și marketing. El conduce consiliul de administrație din 1985.

În timpul mandatului său lla firmă, Starbucks a crescut de la 11 cafenele la peste 28.000 în 77 de țări, iar prețul acțiunilor firmei a crescut cu 21.000%, scrie BBC, invocând date furnizate de companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
starbucks
howard schultz