Procter & Gamble cumpără divizia de produse de consum pentru sănătate a companiei germane Merck, pentru 3,4 miliarde de euro

Procter & Gamble cumpără divizia de produse de consum pentru sănătate a companiei germane Merck, pentru 3,4 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2018

Grupul american Procter & Gamble (P&G) a convenit preluarea diviziei de produse de consum pentru îngrijirea sănătății a companiei germane Merck, pentru aproximativ 3,4 miliarde de euro, tranzacție prin care obține mărci de vitamine precum Seven Seas și o expunere mai mare la piețele din America Latină și Asia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

P&G, ale cărui mărci includ scutecele Pampers, aparatele de ras Gillette și produsele pentru răceală Vicks, a anunțat joi că achiziția a fost convenită și că în acest fel își extinde portofoliul de produse pentru îngrijirea sănătății. Divizia Merck mai deține branduri ca Femibion, Neurobion și Nasivin, scrie News.ro.

Prețul de achiziție sugerează că Merck a renunțat la o țintă de preț de 4 miliarde de euro pentru divizia de produse de consum pentru îngrijirea sănătății, care, potrivit unor surse, a îndepărtat posibili cumpărători precum Nestle, Perrigo și fondurile Bain și Cinven, proprietarele Stada.

Potrivit unui analist al Morgan Stanley, Vincent Meunier, prețul obținut de Merck este totuși de 4,7 ori vânzările și de aproximativ 19 ori profitul operațional (EBITDA) ale diviziei de consum, proporții aflate la nivelul superior al altor preluări care au avut loc recent în sectorul de profil.

Lanțul britanic de supermarketuri premium Waitrose, care aprovizionează și Casa Regală, anunță o cerere în urcare la vinul din România: vinul românesc - o poveste de succes, se răspândește tot mai mult vorba despre cât de delicios este CITEȘTE ȘI Lanțul britanic de supermarketuri premium Waitrose, care aprovizionează și Casa Regală, anunță o cerere în urcare la vinul din România: vinul românesc - o poveste de succes, se răspândește tot mai mult vorba despre cât de delicios este

Acțiunile Merck au crescut cu 2,9% în urma informațiilor.

P&G a mai anunțat că la 1 iulie va renunța la o companie mixtă de produse de consum pentru sănătate deținută împreună cu Teva Pharmaceutical Industries, PGT Healthcare, explicând că strategiile P&G și Teva nu mai corespund.

Merck a anunțat că renunțarea la divizia de produse de consum pentru sănătate nu îi modifică obiectivul de a menține la un nivel stabil, din punct de vedere organic, vânzările nete ale medicamentelor cu prescripție medicală, până 2022.

Compania germană se așteaptă ca vânzarea diviziei de consum pentru sănătate să fie finalizată până în trimestrul patru.

Aproximativ 3.300 de angajați ai Merck, majoritatea de la divizia de produse de consum pentru sănătate, vor fi transferați la P&G.

În cadrul acordului, P&G va prelua o participație majoritară la divizia de produse de consum pentru sănătate a companiei germane din India, iar apoi va face o ofertă oblicatorie de preluare către acționarii minoritari. Acordul nu include încă divizia de produse consum pentru sănătate din Franța, pentru care P&G a făcut o ofertă obligatorie, potrivit Merck.

viewscnt
Afla mai multe despre
procter & gamble
merck