Producătorii de carne de porc: Prețul cărnii la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puțin

Producătorii de carne de porc: Prețul cărnii la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puțin
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2021

Prețul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puțin față de anul trecut, a declarat pentru News.ro, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoși, care a precizat că în preajma Paștelui este posibil ca prețul cărnii de porc să crească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

“Prețul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Prețul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica prețul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendință de creștere cu 1-2 zile înainte de Paște. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paștelui este posibilă modificarea prețului pe baza creșterii cererii”, a declarat Ladoși pentru News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

În magazine, un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram.

Președintele APCPR a mai afirmat că în prezent fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, față de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariția pestei porcine.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Ladoși a mai spus că în 2020 au fost sacrificați 3,7 milioane de porci, în scădere cu 12% față de 2019, când 4,2 milioane de porci au ajuns la abatoare.

În cadrul unei conferințe de presă de joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că Ministerul Agriculturii a alocat 700.000 de lei pentru ajutorul de minimis pentru susținerea crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița.

INTERVIU Alexandru Lăpușan, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Alexandru Lăpușan, despre premium în business

Legat de această inițiativă, președintele APCPR consideră că orice ajutor destinat acestui sector este binevenit, dar din păcate crescătorii de porci din aceste rase sunt foarte puțini, reprezintă 0,01%.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de porc
pret
producatori