Prețul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puțin față de anul trecut, a declarat pentru News.ro, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoși, care a precizat că în preajma Paștelui este posibil ca prețul cărnii de porc să crească.

“Prețul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Prețul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica prețul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendință de creștere cu 1-2 zile înainte de Paște. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paștelui este posibilă modificarea prețului pe baza creșterii cererii”, a declarat Ladoși pentru News.ro.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

În magazine, un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram.
Președintele APCPR a mai afirmat că în prezent fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, față de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariția pestei porcine.

Ladoși a mai spus că în 2020 au fost sacrificați 3,7 milioane de porci, în scădere cu 12% față de 2019, când 4,2 milioane de porci au ajuns la abatoare.
În cadrul unei conferințe de presă de joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că Ministerul Agriculturii a alocat 700.000 de lei pentru ajutorul de minimis pentru susținerea crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița.

Legat de această inițiativă, președintele APCPR consideră că orice ajutor destinat acestui sector este binevenit, dar din păcate crescătorii de porci din aceste rase sunt foarte puțini, reprezintă 0,01%.