Producătorii de șampanie dau vina pe Brexit pentru a explica scăderea vânzărilor în 2016

Producătorii de șampanie dau vina pe Brexit pentru a explica scăderea vânzărilor în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2017

Vânzările mondiale de șampanie au scăzut în 2016 din cauza impactului deprecierii lirei sterline asupra cererii din Marea Britanie, ca urmare a votului în favoarea Brexit care a avut loc în iunie anul trecut, a anunțat luni principala asociație a industriei de profil franceze, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La nivel mondial, vânzările de șampanie au scăzut anul trecut cu 2,1% în funcție de volum, la 306 milioane de sticle, în timp ce valoarea livrărilor s-a redus cu 0,6%, la 4,71 miliarde de euro, potrivit datelor asociației franceze CIVC.

Declinul reflectă și slăbiciunea economiei în Franța, unde vânzările au coborât cu 2.5%, la 157 de milioane de sticle, scrie News.ro.

În Marea Britanie, cea mai mare piață de export pentru șampanie, în funcție de volum, livrările s-au contractat cu 8,7%, la 31,2 milioane de sticle. Valoarea vânzărilor pe piața britanică a scăzut cu 14%, la 440 de milioane de euro (381,16 milioane de lire sterline).

Produsele sub mărci proprii au reprezentat anul trecut între 13% și 80% din vânzările retailerilor în România CITEȘTE ȘI Produsele sub mărci proprii au reprezentat anul trecut între 13% și 80% din vânzările retailerilor în România

Votul pro-Brexit al britanicilor, din iunie anul trecut, a provocat deprecierea lirei față de euro, iar față de dolar moneda a coborât la cel mai redus nivel după 1985. Lira și-a revenit între timp, parțial.

Livrările de șampanie în Statele Unite, a doua mare piață de export, au urcat în schimb cu 6,3% în funcție de volum și cu 4,9% în funcție de valoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
sampanie
brexit