Producătorii de șampanie dau vina pe Brexit pentru a explica scăderea vânzărilor în 2016

Producătorii de șampanie dau vina pe Brexit pentru a explica scăderea vânzărilor în 2016
scris 20 mar 2017

Vânzările mondiale de șampanie au scăzut în 2016 din cauza impactului deprecierii lirei sterline asupra cererii din Marea Britanie, ca urmare a votului în favoarea Brexit care a avut loc în iunie anul trecut, a anunțat luni principala asociație a industriei de profil franceze, transmite Reuters.

La nivel mondial, vânzările de șampanie au scăzut anul trecut cu 2,1% în funcție de volum, la 306 milioane de sticle, în timp ce valoarea livrărilor s-a redus cu 0,6%, la 4,71 miliarde de euro, potrivit datelor asociației franceze CIVC.

Declinul reflectă și slăbiciunea economiei în Franța, unde vânzările au coborât cu 2.5%, la 157 de milioane de sticle, scrie News.ro.

În Marea Britanie, cea mai mare piață de export pentru șampanie, în funcție de volum, livrările s-au contractat cu 8,7%, la 31,2 milioane de sticle. Valoarea vânzărilor pe piața britanică a scăzut cu 14%, la 440 de milioane de euro (381,16 milioane de lire sterline).

Produsele sub mărci proprii au reprezentat anul trecut între 13% și 80% din vânzările retailerilor în România CITEȘTE ȘI Produsele sub mărci proprii au reprezentat anul trecut între 13% și 80% din vânzările retailerilor în România

Votul pro-Brexit al britanicilor, din iunie anul trecut, a provocat deprecierea lirei față de euro, iar față de dolar moneda a coborât la cel mai redus nivel după 1985. Lira și-a revenit între timp, parțial.

Livrările de șampanie în Statele Unite, a doua mare piață de export, au urcat în schimb cu 6,3% în funcție de volum și cu 4,9% în funcție de valoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
sampanie
brexit