Producătorul de biciclete Pegas a inaugurat un magazin în Suceava

Producătorul de biciclete Pegas a inaugurat un magazin în Suceava
scris 28 iun 2018

Producătorul român de biciclete Pegas a deschis un magazin cu o suprafață de peste 260 metri pătrați în Iulius Mall Suceava.

Pe lângă bicicletele Pegas, magazinul va vinde și modele din colecțiile Urban, Fatbike, Mountain Bike, Cruiser, Cargo, Halfbike, Electrice și altele. În portofoliul Pegas se regăsesc acum și role, skateboarduri, longboarduri și trotinete, clasice sau electrice, pentru toate vârstele.

Pegas este prezent cu opt magazine în cinci orașe din țară. Magazinul din Iulius Mall Suceava este cel mai recent inaugurat, după cele din București, Timișoara, Râmnicu Vâlcea și Constanța. 

Atelierele Pegas și-a început activitatea în 2011, lansat de Andrei Botescu. La începutul lunii octombrie 2015, Network One Distribution (NOD), societate deținută integral de Iulian Stanciu, care deține acțiuni și la eMAG.ro, cel mai mare retailer local online, a anunțat preluarea unui pachet de acțiuni reprezentând 51,67% din acțiunile Atelierele Pegas pentru 202.588 euro.

Șeful operațiunilor Deichmann în România, Radu Stoica, a fost avansat coordonator al afacerilor grupului german în Europa centrală și de sud-est CITEȘTE ȘI Șeful operațiunilor Deichmann în România, Radu Stoica, a fost avansat coordonator al afacerilor grupului german în Europa centrală și de sud-est

Ceilalți acționari ai companiei sunt Andrei Botescu - 31,67%, Ciprian Frunzeanu - 5%, Andrei Marius Alin - 5%, Adrian Teașă - 3,33% și Alexandru Manda - 3,33%.

Ulterior, Botescu a mai vândut către NOD un pachet de acțiuni reprezentând 8,3% din capitalul social al Atelierele Pegas.

Bicicletele Pegas au apărut pe piață la începutul anilor ‘70, fiind produse la fabrica de armament din Zărnești - “6 Martie”, redenumită Tohan Zărnești. În anii de glorie, fabrica producea lunar 30.000 de biciclete.

viewscnt
Afla mai multe despre
pegas
biciclete
suceava