Alexandrion confirmă informațiile Profit.ro privind deschiderea primei sale distilerii din SUA în orașul Carmel, investiție de peste 40 milioane dolari

Alexandrion confirmă informațiile Profit.ro privind deschiderea primei sale distilerii din SUA în orașul Carmel, investiție de peste 40 milioane dolari

Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Alexandrion Grup România

scris 28 iun 2018

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România, confirmă informațiile anunțate anterior de Profit.ro privind deschiderea primei sale distilerii din SUA în orașul Carmel, din statul New York, în urma unei investiții inițiale de peste 40 de milioane de dolari.

După finalizarea construcției, în anul 2020, noua distilerie va produce, așa cum a anunțat Profit.ro, băuturi spirtoase premium, adaptate pieței din S.U.A., cum ar fi whisky, bourbon, gin, brandy și vodcă. Aceste produse vor fi distribuite în S.U.A., dar vor fi exportate și în cele 50 de țări în care grupul distribuie în prezent portofoliul existent.

Fondatorul și președintele grupului, Nawaf Salameh, a anunțat vara trecută că Alexandrion vrea să se extindă pe piața americană, cu un program de investiții în valoare totală de 100 milioane de dolari, ce presupune crearea a 400 de locuri de muncă.

Alexandrion va investi peste 40 de milioane de dolari în distileria din Carmel, unde vor lucra mai mult de 100 de angajați, potrivit autorităților din comitatul Putnam, unde se află Carmel. Investiția presupune renovarea unei clădiri existente și construcția unor facilități adiacente, precum și crearea a 102 de noi locuri de muncă în următorii cinci ani.

Amazon, Alibaba, eBay și Rakuten-Franța semnează cu UE pentru retragerea rapidă a produselor considerate periculoase pentru consumatori CITEȘTE ȘI Amazon, Alibaba, eBay și Rakuten-Franța semnează cu UE pentru retragerea rapidă a produselor considerate periculoase pentru consumatori

Proiectul are o suprafață totală de peste 11.000 metri pătrați (120.000 picioare pătrate) și include amenajarea unei săli de degustare. Alexandrion va produce whiskey, bourbon, gin, brandy și vodka la noua distilerie, a cărei construcție va fi finalizată în 2020.

Producătorul român de băuturi spirtoase va beneficia de un credit fiscal de până la 2,7 milioane de dolari pentru investiția din Carmel, prin Programul privind crearea de locuri de muncă Excelsior derulat de statul New York.

Înființat în 1994, Alexandrion Group are două unități de producție în România, în Rădăuți, județul Suceava, și Ploiești, județul Prahova, precum și birouri și filiale în Cipru, Brazilia, Grecia și SUA. Pe lângă producția de băuturi spirtoase și vinuri, grupul activează, pe piața românească, în sectoarele materialelor de construcții, imobiliar, agricol și în turism.

Recent, grupul a finalizat preluarea Halewood România, filială a celui mai mare producător independent de băuturi alcoolice și non-alcoolice din Marea Britanie, Halewood Wine & Spirits.

În portofoliul Alexandrion au intrat astfel șase noi companii din domeniul producției de vin, cu un număr total de 200 de angajați, precum și hotelul Rhein din Azuga și Conacul Urlățeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion
sua
distilerie
investitie
carmel