Producătorul de încălțăminte On, susținut de Roger Federer, a obținut o evaluare de 11,35 de miliarde de dolari la debutul acțiunilor la New York

Producătorul de încălțăminte On, susținut de Roger Federer, a obținut o evaluare de 11,35 de miliarde de dolari la debutul acțiunilor la New York
scris 16 sep 2021

Acțiunile companiei On Holding, care este susținută de jucătorul de tenis Roger Federer, au crescut miercuri cu peste 47% la debutul lor la bursa din New York, evaluând producătorul de încălțăminte la circa 11,35 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Planurile din e-commerce-ul românesc, noile reguli pregătite de autorități în domeniu și cum pot fi atrași mai mulți clienți sunt doar o parte dintre temele care vor fi prezentate la Videoconferința Profit E-commerce, organizată cu sprijinul Philip Morris România, ING, Altex și Telekom România și programată pentru 30 septembrie. Videoconferința va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV, detalii fiind disponibile AICI

Oferta publică inițială a avut loc într-o perioadă în care echipamentele atletice, în special încălțămintea, sunt extrem de căutate, închiderea splilor de sport din cauza pandemiei de Covid-19 făcându-i pe oameni să alerge pentru a se menține în formă, scrie News.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Compania a vândut 31,1 milioane de acțiuni, la prețul de 24 de dolari pe unitate, cu mult peste intervalul de preț stabilit, de 20-22 dolari pe unitate, obținînd 746,4 milioane e dolari. Acțiunile au început tranziacțiile cu un preț de 35,49 de dolari pe unitate.

On a fost fondată în 2010, de pasionații de alergare Olivier Bernhard, David Allemann și Caspar Coppetti, Federer investind în 2019 o sumă nedezvăluită.

Federer, câștigătorul a 20 de Grand Slamuri, s-a asociat cu compania On la începutul acestui an pentru a dezvolta încălțămintea de tenis Roger Pro.

On produce, de asemenea, o marcă de încălțăminte de alergare 100% reciclabilă, numită Cyclon, fabricată din ricin.

Decathlon mizează pe o creștere minim de 15%; retailerul va continua să extindă rețeaua proprie, dar caută și parteneri, lanțuri de magazine care să vândă produsele companiei CITEȘTE ȘI Decathlon mizează pe o creștere minim de 15%; retailerul va continua să extindă rețeaua proprie, dar caută și parteneri, lanțuri de magazine care să vândă produsele companiei

Pantofii sunt disponibili doar pe bază de abonament și trebuie să fie returnați companiei pentru alții noi, după ce se uzează.

Listarea companiei vine într-un moment în care există o cerere globală tot mai mare și un interes al investitorilor pentru produse durabile.

Alte startup-uri axate pe sustenabilitate, care recent au devenit publice, includ Honest al vedetei de la Hollywood Jessica Alba, și Oatly Group, susținut de Oprah Winfrey. De asemenea, producătorul de încălțăminte din lână Allbirds a depus cererea de ofertă publică luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
on
incaltaminte
bursa