Producătorul de panificație Fornetti, deținut de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza, și-a majorat profitul cu 58% în 2016

Producătorul de panificație Fornetti, deținut de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza, și-a majorat profitul cu 58% în 2016
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 8 sep 2017

Producătorul ungar de produse congelate de patiserie Fornetti, deținut de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza de 2 ani, pe piața locală de peste 15 ani, a încheiat anul trecut cu un profit de peste 18 milioane de lei, în condițiile unei creșteri de aproape 22% a afacerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Afacerile companiei au totalizat anul trecut peste 162 milioane de lei, cu aproximativ 22% mai mari față de 2015, când au fost de peste 133 milioane de lei.

Fornetti România a înregistrat anul trecut un profit net de peste 18 milioane de lei, cu o creștere de 58% față de 2015, când a fost de 11,5 milioane de lei, de peste 4 ori mai mare față de anul precedent. În 2014, compania a raportat afaceri de 103 milioane și un profit net de 2,5 milioane de lei.

Fornetti a investit circa un milion de euro în modernizarea și dublarea producției fabricii din Timișoara CITEȘTE ȘI Fornetti a investit circa un milion de euro în modernizarea și dublarea producției fabricii din Timișoara

Fornetti România a fost înființat în 2001 la Timișoara, unde a deschis și o fabrică, iar anul trecut a avut 387 de angajați. În vara anului 2015, compania și-a anunțat ieșirea din insolvență, procedură în care s-a aflat din 2011.

Grupul ungar Fornetti, fondat în 1997, este cel mai mare producător de produse congelate de patiserie din Europa de Est.

În vara anului 2015, compania a fost cumpărată de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza, unul dintre cei mai mari producători și furnizori de panificație congelată la nivel internațional, cu fabrici pe patru continente, 60 de branduri și listat la bursele din Zurich și Irlanda. Arytza are afaceri de 4,8 miliarde euro anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
fornetti
arytza
patiserie
afaceri
retail