Producătorul de textile din România pentru grupul italian Max Mara, o afacere de familie din Brașov, își ridică afacerile cu peste 40% și dublează profitul

Producătorul de textile din România pentru grupul italian Max Mara, o afacere de familie din Brașov, își ridică afacerile cu peste 40% și dublează profitul
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 3 aug 2017

Producătorul de tricotaje Promar Textil din Brașov, o afacere de familie care a ajuns să furnizeze tricotaje de damă pentru grupul italian Max Mara, dar care și-a lansat pe piață și propriile branduri, Omme și Wednesday, a încheiat anul trecut cu afaceri cu peste 40% mai mari și a revenit la un profit net de 2 milioane de lei, după o scădere la jumătate în anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Afacerile firmei au totalizat anul trecut 21 de milioane de lei.

În 2015, cifra de afaceri scăzuse la 15 milioane de lei, iar profitul a fost cu 47% mai mic decât în 2014, de circa 1 milion de lei.

FOTO Vameșii români au oprit la granița peste 41.000 de sticle de \ CITEȘTE ȘI FOTO Vameșii români au oprit la granița peste 41.000 de sticle de "Șampanie sovietică"

În 2014, la 20 de la înființare, Promar Textil a raportat o cifră de afaceri de 17 milioane de lei.

Anul trecut, compania avea 232 de angajați.

Compania, deținută de soții Aurelian și Doinița Moraru, a fost înființată în 1994, iar 5 ani mai târziu producea tricotaje de damă pentru grupul Italian Max Mara.

În 2009, compania și-a lansat pe piață propriile branduri: Omme și Wednesday.

În 2015, Promar Textil a investit 4,5 milioane euro în deschiderea unei spălătorii profesionale în Brașov, sub numele de Kromatic. Spălătoria Kromatic lucrează în prezent cu hoteluri de 4-5 stele din România, precum Hilton, dar și cu mai multe companii din sectorul medical și din industrii precum cea alimentară și cea prelucrătoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
promar
max mara
magazine
retail
confectii