Proprietarii restaurantelor McDonald’s din România retrag 7,8 milioane euro din capital

Proprietarii restaurantelor McDonald’s din România retrag 7,8 milioane euro din capital
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 19 iul 2016

Premier Restaurants România, compania care deține restaurantele McDonald’s, își reduce capitalul social 37 milioane lei (7,8 milioane euro), ca urmare a unui exces de lichiditate, banii urmând să fie restituiți asociatului unic – Premier Capital SRL.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În urma aprobării situațiilor financiare anuale ale societății pentru anul 2015, asociatul unic a luat cunoștința de existența unui exces de lichidități în cadrul societății și, pentru optimizarea capitalului social, asociatul unic intenționează reducerea capitalului social al societății prin restituirea, către asociatul unic, a unei părți din aportul acestuia la capitalul social”, se arată într-o decizie a companiei.

Astfel, Premier Restaurants România își reduce capitalul social cu suma de 37 milioane lei, reprezentând 83,5164% din capitalul social total al societății. În urma acestei reduceri, capitalul social al companiei va fi de 4,42 milioane dolari în numerar și 3,83 milioane dolari în natură.

McDonald’s România a obținut anul trecut un profit de aproape 45 de milioane de lei, de trei ori mai mare decât în 2014 CITEȘTE ȘI McDonald’s România a obținut anul trecut un profit de aproape 45 de milioane de lei, de trei ori mai mare decât în 2014

Firma Premier Capital SRL este deținută în proporție de 90% de Premier Capital BV, o subsidiară înregistrată în Olanda a companiei malteze care a preluat la începutul anului franciza  restaurantelor McDonald’s din România. Restul de 10% este deținut de Daniel Boaje, directorul McDonald's România

McDonald's are 67 de restaurante deschise pe piața locală în 21 de orașe și este unul dintre marii angajatori, cu 4.000 de salariați.

Rețeaua a obținut anul trecut un profit record de 44,7 de milioane de lei (10 milioane de euro), de trei ori mai mare decât în 2014, și vânzări de 511,88 milioane de lei (115 milioane de euro), în creștere cu aproximativ 17%.

Planurile Premier Capital pentru România în acest an includ remodelarea a cinci restaurante, deschiderea a maximum șapte noi McCafé-uri și cel mult două deschideri de restaurant, urmând ca, din 2017, să deschidă 4-5 restaurante pe an.

În ultimii 20 de ani, McDonald’s a investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele din România.

Premier Capital mai operează 10 restaurante McDonald’s în Estonia, 22 în Grecia, 12 în Letonia, 11 în Lituania și 9 în Malta. Operațiunile din România sunt cele mai mari, iar maltezii de la Premier Capital având în total circa 130 de restaurante în șase țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
reducere
capital social