Protecția Consumatorilor a scos definitiv de pe piață 700.000 de litri de băuturi răcoritoare depozitate în soare, la o fabrică de produse Tymbark

Protecția Consumatorilor a scos definitiv de pe piață 700.000 de litri de băuturi răcoritoare depozitate în soare, la o fabrică de produse Tymbark
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2022

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Prahova au scos definitiv de pe piață 700.000 de litri de băuturi răcoritoare care erau depozitate în soare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis, printr-un comunicat de presă, că în urma unei informații apărute în spațiul public referitoare la modul în care sunt depozitate sticlele cu băuturi răcoritoare, într-o zonă aflată în orașul Vălenii de Munte, județul Prahova, o echipă a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova a făcut un control, care a confirmat cele semnalate, scrie News.ro.

Criză de ulei de floarea soarelui? Statul vrea să cumpere de urgență mii de tone de rezervă CITEȘTE ȘI Criză de ulei de floarea soarelui? Statul vrea să cumpere de urgență mii de tone de rezervă

Comisarii au constatat, astfel, la sediul companiei Maspex Romania SRL din Vălenii de Munte, care este producător al unor produse marca Tymbark, diverse sortimente de băuturi răcoritoare depozitate în aer liber, sub acțiunea directă a razelor soarelui.

Protecția Consumatorilor din Prahova a precizat că acest mod de păstrare nu respectă condițiile menționate pe eticheta produselor, unde este specificat clar: „a se păstra la loc uscat și răcoros, ferit de razele soarelui și de îngheț”.

Producătorul din Vălenii de Munte a fost amendat cu 30.000 de lei, iar cantitatea de 700.000 de litri de băuturi răcoritoare a fost retrasă definitiv de la comercializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
protecția consumatorilor
tymbark