Rabla pentru electrice și electronice: Ministerul Mediului oferă vouchere pentru cumpărarea de televizoare. Câți bani economisești

Rabla pentru electrice și electronice: Ministerul Mediului oferă vouchere pentru cumpărarea de televizoare. Câți bani economisești
scris 13 mai 2019

Românii pot primi vouchere de 500 de lei pentru achiziția unui televizor cu eficiența energetică A+, în cadrul programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate, potrivit ghidului publicat de Ministerul Mediului.

Programul prevede înlocuirea echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, scrie News.ro.

”Obiectul programului îl reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată sub forma unui voucher, pentru înlocuirea echipamentelor electrice și electronice de uz casnic, uzate, cu unele noi, mai performante din punct de vedere energetic”, se arată în ghid.

Formația Guns N\' Roses a dat în judecată un producător de bere CITEȘTE ȘI Formația Guns N' Roses a dat în judecată un producător de bere

Sumele alocate unei sesiuni de finanțare, rămase neutilizate, se pot reporta pentru sesiunea următoare, dacă aceasta din urmă are loc în cadrul aceluiași an bugetar, potrivit Ministerului Mediului. Finanțarea se acordă sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic.

Românii pot primi vouchere de 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++ și 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++. În plus, pot fi accesate vouchere de 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și de 500 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A+.

În plus, cei interesați pot primi vouchere de 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++ și 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++.

Alte vouchere: 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla pentru electrice
ministerul mediului
vouchere