Rabla pentru electrocasnice: Se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare

Rabla pentru electrocasnice: Se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare
scris 10 dec 2021

Administrația Fondului pentru Mediu anunță că, vineri, începând cu ora 10.00, se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, în cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. În prima etapă bugetul s-a epuizat în cinci minute, iar în cea de-a doua în opt minute, mai mulți utilizatori neputându-se conecta.

AFM anunță că, vineri, începând cu ora 10:00, se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, scrie News.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Valoarea voucherelor este:

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Finanțarea nu poate depăși 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program.

Bugetul alocat acestei etape este de 6 milioane de lei.

”Voucherele se pot genera până pe 16 decembrie 2021, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape. Având în vedere că în ediția precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate și ținând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generați vouchere doar dacă aveți intenția de a le utiliza pentru achiziționarea electrocasnicelor selectate”, a transmis AFM. 

Voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicația informatică. 

În prima etapă bugetul s-a epuizat în cinci minute, iar în cea de-a doua în opt minute, mai mulți utilizatori neputându-se conecta. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vouchere
rabla pentru electrocasnice