Zooplus, printre cei mai mari retaileri europeni de hrană și accesorii pentru animale, prezent și în România, cumpărat cu 3,7 miliarde euro

Zooplus, printre cei mai mari retaileri europeni de hrană și accesorii pentru animale, prezent și în România, cumpărat cu 3,7 miliarde euro
scris 9 dec 2021

Fondurile de investiții EQT Private Equity și Hellman & Friedman (H&F) au obținut aprobarea Comisiei Europene în vederea achiziției retailerului german de hrană și accesorii pentru animale Zooplus, printre cei mai mari jucători europeni din online, inclusiv în România.

Cele două fonduri au depus o ofertă comună pentru preluarea Zooplus AG în octombrie, după ce anterior au concurat individual pentru controlul companiei, ridicând evaluarea Zooplus la 3,7 miliarde de euro.

Prețul final oferit de EQT și H&F, de 480 euro/acțiune, reprezintă o primă de 85% față de prețul mediu din ultimele 3 luni înainte de apariția primelor informații privind o eventuală preluare a Zooplus, în luna august.

PENNY depășește 300 de magazine în România CITEȘTE ȘI PENNY depășește 300 de magazine în România

Înființată în 1999 la Munchen, Zooplus se numără printre cei mai importanți retaileri europeni de hrană și accesorii pentru animale de companie din e-comerț, având un portofoliu cu peste 8.000 de produse și vânzări pe 30 de piețe, inclusiv în România.

Zooplus a obținut vânzări de 1,8 miliarde de euro anul trecut, echivalente cu circa 7% din piața europeană de profil, estimată la 28-29 miliarde de euro net (online plus offline).

viewscnt
Afla mai multe despre
zooplus
hrana animale
accesorii animale companie
petshop
preluare
achizitie
eqt private equity
hellman & friedman