Reprezentanții fabricii MGC Topoloveni, controlată de unul dintre frații lui Mohammad Murad, spun că cele două secții afectate de incendiu vor fi reconstruite

Reprezentanții fabricii MGC Topoloveni, controlată de unul dintre frații lui Mohammad Murad, spun că cele două secții afectate de incendiu vor fi reconstruite
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2018

Reprezentanții fabricii MGC Topoloveni spun că incendiul de marți seara s-a produs din cauza autoaprinderii uleiului și a cuprins secția de semipreparate congelate și secția nou inaugurată de specialități din carne, însă subliniază că fabrica avea toate avizele de funcționare conform legii și că niciun angajat al fabricii nu a fost rănit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ne exprimăm regretul față de incendiul din seara de 9 ianuarie de la fabrica MGC Topoloveni și mulțumim echipajelor ISU pentru profesionalismul cu care au gestionat incidentul. Precizăm că fabrica avea toate avizele de funcționare conform legii, respectând toate normele în vigoare. Secțiile nu aveau asigurare pentru întreaga investiție făcută de-a lungul timpului”, arată un comunicat emis miercuri de companie.

Incendiul s-a produs din cauza autoaprinderii uleiului și a cuprins secția de semipreparate congelate și secția nou inaugurată de specialități din carne, acoperind o suprafață de 6.000 metri pătrați, se arată în comunicat.

Oficialii fabricii subliniază că niciun angajat al fabricii nu a fost rănit, scrie News.ro.

Ianuarie, luna călătoriilor de shopping; Bucureștiul, trecut pe harta destinațiilor, alături de Dubai, New York și Milano CITEȘTE ȘI Ianuarie, luna călătoriilor de shopping; Bucureștiul, trecut pe harta destinațiilor, alături de Dubai, New York și Milano

”Angajații aveau instructajul privind protecția muncii și situații de urgență. În urma incendiului, secția de preparare conserve de legume, fructe și mâncăruri, secția de sosuri și depozitele nu au fost afectate și își vor continua activitatea de producție și de livrare a alimentelor către clienți, din 10 ianuarie”, arată comunicatul.

Cele două secții afectate vor fi reconstruite și tehnologizate, se menționează în comunicat.

”Niciun angajat din cele două secții nu își va pierde locul de muncă; până la momentul când secțiile vor fi repuse în funcțiune, aceștia vor fi redistribuiți în celelalte secții”, adaugă oficialii fabricii.

Un puternic incendiu a izbucnit, marți seară, la o fabrică de prelucrare a cărnii din Topoloveni care aparține omului de afaceri libanez Ahmed Murad, unul dintre frații celui mai mare investitor în turismul românesc, Mohammad Murad, .

Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș a fost rănit, marți seară, în timpul intervenției pentru stingerea incendiului.

Potrivit reprezentanților ISU Argeș, unul dintre zecile de pompieri care au acționat pentru lichidarea incendiului de la Topoloveni, care s-a extins pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a cuprins două hale de producție, a suferit arsuri de gradele unu și doi la piciorul stâng, în timpul intervenției.

Salvatorul s-a rănit după ce a călcat într-o tavă cu ulei încins, având arsuri pe 4% din suprafața corporală.

În anul 2002, MGC Topoloveni a achiziționat fabrica de conserve înființată la 1901 la Topoloveni și, în urma unui amplu proces de investiții, fabrica a intrat în topul producătorilor de alimente din România.

Cu peste 250 de angajați, compania produce anual peste 7500 de tone de alimente în peste 200 de sortimente.

viewscnt
Afla mai multe despre
mgc topoloveni
conserve