Retailerul american Michael Kors cumpără producătorul de încălțăminte de lux Jimmy Choo, pentru 1,2 miliarde dolari

Retailerul american Michael Kors cumpără producătorul de încălțăminte de lux Jimmy Choo, pentru 1,2 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2017

Retailerul american Michael Kors a convenit preluarea producătorului britanic de încălțăminte de lux Jimmy Choo, între ai cărui clienți s-a aflat și prințesa Diana, pentru 1,2 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondat în anii 1990 de creatorul de pantofi Jimmy Choo, brandul este cunoscut pentru tocurile stiletto și accesorii și își comercializează produsele în orașe ca Londra, Paris, New York și Tokyo, scrie News.ro.

Compania Jimmy Choo a fost scoasă la vânzare în aprilie, după ce proprietarul JAB a semnalat intenția de a se concentra pe bunuri de consum.

FOTO Palatul Ghica a fost scos la vânzare pe OLX cu 1,6 milioane euro, negociabil. Cumpărătorul primește parcul aferent clădirii ca \ CITEȘTE ȘI FOTO Palatul Ghica a fost scos la vânzare pe OLX cu 1,6 milioane euro, negociabil. Cumpărătorul primește parcul aferent clădirii ca "bonus"

Prețul de vânzare, de 230 pence pe acțiune, este cu 36,5% peste cotația titlurilor înainte de anunțarea vânzării.

"Jimmy Choo este o marcă de lux emblematică, care oferă încălțăminte, poșete și alte accesorii distinctive”, a spus Michael Kors, președinte onorific și director general al companiei americane.

Compania Michael Kors, unul dintre cele mai cunoscute nume pe segmentul produselor de lux cu prețuri accesibile și cu o gamă de poșete extrem de populare, a avut probleme în ultimele trimestre din cauza declinului vânzărilor în termeni comparabili, pe fondul unui număr mai mic de cumpărători.

viewscnt
Afla mai multe despre
michael kors
jimmy choo