Delivery-ul reprezintă deja 27% din piața totală HoReCa urbană, depășind restaurantele clasice cu servire la masă (26%).

Piața HoReCa din România, estimată la 7.3 miliarde euro în 2024, potrivit studiului Hospitality Culture Research.
În ultimele șase luni, peste 80% dintre românii din marile orașe au comandat cel puțin o dată mâncare gătită acasă sau la birou, bonul mediu ajungând la 61 lei/persoană.
În București, comanda medie cu livrare se ridică la 61.9 lei/persoană, în vreme ce comanda medie la restaurant este în valoare de 82.7 lei/persoană.

„Delivery-ul a devenit motorul de creștere al industriei HoReCa urbane. Nu mai vorbim despre un canal secundar, ci despre cel care redefinește relația dintre brand și client – de la alegerea meniului, la ambalaj și până la fidelizare.
În 2026 vom demara un nou studiu sindicalizat pentru că vrem să mergem mai departe și să înțelegem ce înseamnă valoarea pentru consumator în contextul economic actual”, declară Florin Maxim, fondator Hospitality Culture Institute.
Hospitality Culture Institute este cea mai importantă platformă de cercetare, educație și networking dedicată industriei ospitalității din România.