Sarantis, producătorul Elmiplant și Bioten, a vândut cosmetice în România de peste 29 milioane euro în primul semestru

Sarantis, producătorul Elmiplant și Bioten, a vândut cosmetice în România de peste 29 milioane euro în primul semestru
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 iul 2017

Grupul elen Sarantis, producătorul cosmeticelor Elmiplant și Bioten, a raportat vânzări de 29,15 milioane euro în România în primele șase luni ale anului, în creștere cu 13,7% față de același interval din 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul înainte de dobânzi și taxe (EBIT) s-a majorat în această perioadă cu 1,4%, de la 1,61 milioane euro la 1,63 milioane euro.

Subsidiara din România a fost cea mai profitabilă pentru grup, fiind urmată de unitățile din Polonia, cu un rezultat EBIT cumulat de 860.000 euro, și de subsidiara din Serbia, care a raportat un profit de 610.000 euro.

În funcție de valoarea vânzărilor, România esta a doua mare piață externă pentru Sarantis, după Polonia.

DOCUMENT Concluzia anchetei statului român: 9 alimente sunt mult mai slabe calitativ decât cele vândute în magazinele din UE CITEȘTE ȘI DOCUMENT Concluzia anchetei statului român: 9 alimente sunt mult mai slabe calitativ decât cele vândute în magazinele din UE

În Grecia, Sarantis a obținut un profit înainte de taxe de 10,22 milioane euro, în urcare cu 15,3% de la 8,87 milioane euro în primul semestru din 2016, în timp ce vânzările au crescut cu 4,6%, până a 65,46 milioane euro.

La nivelul întregului grup, producătorul și distribuitorul elen de cosmetice și produse pentru îngrijirea casei a înregistrat vânzări de aproape 168,1 milioane euro, cu 5,3% mai mari raportat la perioada similară a anului trecut, și un profit net de 13,37 milioane euro, în creștere cu 57,4%.

Elmiplant este un brand românesc de cosmetice creat în 1992 de Elena și Ion Cremenescu. În 2003, proprietarii au investit 1,5 milioane de dolari într-o unitate de producție și un nou sediu, în București, iar patru ani mai târziu au vândut compania către Sarantis, pentru 6,5 milioane euro.

Sarantis activează în România din anul 1996, prin firma Romsar Cosmetics, care a devenit în 2005 Sarantis România. Compania deține un portofoliu de cosmetice, parfumuri, produse pentru îngrijirea casei și auto, alimente pentru animalele de companie și suplimente alimentare. De asemenea, compania este distribuitor în România pentru produsele Estee Lauder. Printre alte branduri distribuite se numără B.U., C-THRU , Strep, Carroten, Denim, Fino, Bio-Oil, Barza, La Prairie, Prada, Nina Ricci.

În 2014, Sarantis a transferat producția de cosmetice de la fabrica Elmiplant din București în Grecia, România devenind centrul pentru cercetarea și dezvoltarea de produse în Europa Centrală și de Est (ECE), coordonat de fondatorul Elmiplant, Elena Cremenescu.

Distribuția produselor companiei se face la nivel național, prin intermediul a 10 birouri de vânzări și 5 depozite regionale.

Cu afaceri anuale de 300 milioane euro, grupul elen este prezent cu subsidiare în 9 țări și exportă produsele în aproape 40 de state.

viewscnt
Afla mai multe despre
sarantis
elmiplant
bioten
vanzari
cosmetice