Schimbări în echipa de conducere a Mars România

Schimbări în echipa de conducere a Mars România

Arman Sutbayev

scris 31 iul 2020

Mars, unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, anunță numirea lui Arman Sutbayev în funcția de Market Director pentru România, începând cu luna august a acestui an. Arman Sutbayev o înlocuiește pe Geanina Băbiceanu, care a acceptat o nouă provocare ca parte a dezvoltării profesionale în interiorul companiei, fiind promovată în funcția de General Manager al Royal Canin Italia.

Arman Sutbayev se alătură echipei Mars România din poziția de Market Director East CEAB & Turkey Mars Wrigley Confectionery.  În noul său rol, va conduce cea mai mare piață din cadrul unității Multisales Central Europe, din care, pe lângă România, mai fac parte Cehia, Ungaria și Slovacia. Coordonând o echipă de peste 200 de Asociați - așa cum sunt numiți angajații Mars-, Arman va fi responsabil de implementarea strategiei de business pentru toate segmentele companiei din România – alimente, gumă, ciocolată și hrană de animale.

Tranzacțiile de plată cu carduri au crescut cu 10% în pandemie. România are însă mai puțin de un card bancar/ cap de locuitor, una dintre cele mai mici valori din statele Uniunii Europene CITEȘTE ȘI Tranzacțiile de plată cu carduri au crescut cu 10% în pandemie. România are însă mai puțin de un card bancar/ cap de locuitor, una dintre cele mai mici valori din statele Uniunii Europene

Arman Sutbayev are 16 ani în vânzări și marketing. S-a alăturat companiei Mars în anul 2014 ca director de vânzări al Wrigley Kazahstan, transformând direcția business-ul pe segmentul de gumă și coordonând procesul de integrare a distribuitorilor Mars și Wrigley. În 2017, a fost numit Market Director pentru regiunea de est a unității Central Eurasia, Belarus and Turkey, alăturându-se echipei de leadership. În ultimii trei ani, cele 10 piețe pe care le-a gestionat au înregistrat o creștere susținută, cu o dublare a business-ului din Uzbekistan și ani consecutivi de creștere cu două cifre procentuale pe piața din Belarus. 

Înainte de a face parte din Mars, acesta a petrecut 10 ani în compania P&G, unde a dobândit experiență în departamente ca Field Sales, National Accounts, Market Strategy & Planning și Category.

Mars a intrat pe piața din România în 2008. Din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajați (denumiți Asociați), organizația din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale.

viewscnt
Afla mai multe despre
mars
arman sutbayev