Shopify anunță concedieri

Shopify anunță concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2023

Shopify a publicat un profit surprinzător în primul trimestru, a anunțat planuri de a concedia 20% din personalul său și a atenuat îngrijorările investitorilor renunțând la divizia sa de logistică, informații care au dus la creșterea acțiunile sale cu aproximativ 28%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania canadiană de comerț electronic a construit în mod agresiv o rețea de onorare a comenzilor în ultimii ani, pe baza așteptărilor că un boom al cererii alimentat de pandemie va dura, reflectând mișcări similare ale rivalilor, scrie News.ro.

EXCLUSIV Grupul Supernova, cel mai mare proprietar de hipermarketuri Cora din România: Dacă va fi un transfer de la Cora la Carrefour, acesta se va face în toate centrele noastre. Continuă planul de expansiune CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Supernova, cel mai mare proprietar de hipermarketuri Cora din România: Dacă va fi un transfer de la Cora la Carrefour, acesta se va face în toate centrele noastre. Continuă planul de expansiune

Dar pariul nu a dat rezultate, anul trecut, intensificând atenția investitorilor asupra proiectului costisitor, care ar putea afecta câștigurile, și forțând compania să reducă 10% din forța de munc,ă în iulie.

Joi, Shopify a transferat divizia de logistică către expeditorul de marfă Flexport, într-o tranzacție în acțiuni.

”Pot avea ce este mai bun din ambele lumi – o afacere de logistică care îi face competitivi cu Amazon, fără a fi nevoiți să gestioneze o afacere care nu este esențială pentru Shopify și care pierdea bani”, a spus Gil Luria, analist la D.A. Davidson & Co.

Creștere de joi a acțiunilor adaugă aproximativ 22 de miliarde de dolari canadieni (16,20 miliarde de dolari) la evaluarea de piață a companiei, ducând-o la aproximativ 103 de miliarde de dolari canadieni.

Shopify avea 11.600 de angajați și antreprenori, la 31 decembrie.

Flanco va investi peste 20 de milioane de lei în extinderea și modernizarea rețelei de magazine CITEȘTE ȘI Flanco va investi peste 20 de milioane de lei în extinderea și modernizarea rețelei de magazine

Între timp, veniturile sale din trimestrul încheiat în martie au semnalat beneficiile unei serii de noi instrumente care au încurajat companiile, de la Mattel la Coty, să integreze Shopify în propriile site-uri, permițând companiei să-și majoreze taxele de abonament.

”Observam că consumatorii chiar votează cu portofelul pentru a cumpăra de la mărcile pe care le iubesc. Există un fel de intenționalitate în ceea ce privește cheltuielile discreționare”, a spus președintele Harley Finkelstein într-un interviu.

Veniturile de 1,51 miliarde de dolari au depășit estimările analiștilor, de 1,43 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv.

Profitul ajustat a fost de 1 cent pe acțiune, în comparație cu așteptările pentru o pierdere de 4 cenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
shopify
concedieri