Site-urile a 9 din 10 magazine online din România se încarcă greu sau foarte greu

Site-urile a 9 din 10 magazine online din România se încarcă greu sau foarte greu
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2017

Paginile de internet a nouă din zece magazine online din România se încarcă greu sau foarte greu, dar cu toate acestea mai mult de jumătate dintre utilizatori (53%) așteaptă maximum trei secunde până la încărcarea unei pagini web, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Conform cercetării Akamai, lider mondial în servicii de Network Content Delivery (CDN), fiecare zecime de secundă de întârziere din timpul de încărcare al unui website pe dispozitivele mobile poate afecta rata de conversie în sens negativ, cu până la 7%. Totodată, două secunde de întârziere din timpul de încărcare al unei pagini web de pe terminale mobile ar putea crește același indicator cu 103%, iar 53% dintre utilizatori așteaptă, în medie, trei secunde pentru încărcarea unui website, scrie Agerpres.

FOTO Lanțul de pizzerii Sbarro și-a anunțat reintrarea în România, prin rețeaua bulgară Happy. Când și unde va fi deschis primul restaurant. Profit.ro a anunțat din primăvară venirea bulgarilor de la Happy CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul de pizzerii Sbarro și-a anunțat reintrarea în România, prin rețeaua bulgară Happy. Când și unde va fi deschis primul restaurant. Profit.ro a anunțat din primăvară venirea bulgarilor de la Happy

"Uitându-ne la piața locală, site-urile a nouă din 10 magazine online se încarcă greu sau foarte greu, făcând experiența achiziției online mult mai greoaie. În cadrul competiției GPeC, am analizat peste 300 de platforme online locale, iar principalii factori ce determină slaba lor funcționare sunt dimensiunile mari ale paginilor, optimizarea limitată la nivel de programare și serviciile de hosting', explică Dan Vîrtopeanu, managing partner Breeze Mobile și membru în cadrul juriului GPeC.

viewscnt
Afla mai multe despre
magazin online
site