Statele Unite au înregistrat în aprilie cea mai mare creștere a prețurilor de consum din ultimii 12 ani

Statele Unite au înregistrat în aprilie cea mai mare creștere a prețurilor de consum din ultimii 12 ani
scris 13 mai 2021

Statele Unite au înregistrat în aprilie cea mai mare creștere a prețurilor de consum din ultimii 12 ani, alimentată de redresarea economiei și de avansul prețurilor energiei, potrivit datelor publicate de Departamentul pentru Comerț, transmite CNBC.

Indicele prețurilor de consum, care măsoară un coș de bunuri, costul energiei și al locuințelor, a urcat cu 4,2% față de intervalul similar al anului trecut, scrie News.ro.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Un sondaj realizat de Dow Jones anticipa o creștere de 3,6%.

Creșterea de la lună la lună a fost de 0,8%, peste așteptările de 0,2%.

Excluzând prețurile volatile ale energiei și alimentelor, inflația indicele prețurilor de consum a crescut cu 3% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020 și cu 0,9% față de luna precedentă. Estimările erau de 2,3% și de 0,3%.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Creșterea anuală a indicelui prețurilor de consum a fost cea mai mare după septembrie 2008, iar avansul lunar al inflației core cel mai rapid din 1981.

Prețurile energiei au urcat cu 25% comparativ cu anul 2020, incluzând o creștere de 49,6% pentru benzină și 37,3% pentru păcură.

Prețurile la pompă, care au scăzut cu 1,4% în aprilie, au revenit la creștere în luna mai, media la nivel național depășind 3 dolari pe galon pentru prima oară din noiembrie 2014. Noi creșteri sunt posibil din cauza atacului hackerilor împotriva operatorului de conducte Colonial Pipeline, care a fost nevoit să oprească livrările de carburanți.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
sua