Statele Unite au înregistrat în aprilie cea mai mare creștere a prețurilor de consum din ultimii 12 ani

Statele Unite au înregistrat în aprilie cea mai mare creștere a prețurilor de consum din ultimii 12 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2021

Statele Unite au înregistrat în aprilie cea mai mare creștere a prețurilor de consum din ultimii 12 ani, alimentată de redresarea economiei și de avansul prețurilor energiei, potrivit datelor publicate de Departamentul pentru Comerț, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele prețurilor de consum, care măsoară un coș de bunuri, costul energiei și al locuințelor, a urcat cu 4,2% față de intervalul similar al anului trecut, scrie News.ro.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Un sondaj realizat de Dow Jones anticipa o creștere de 3,6%.

Creșterea de la lună la lună a fost de 0,8%, peste așteptările de 0,2%.

Excluzând prețurile volatile ale energiei și alimentelor, inflația indicele prețurilor de consum a crescut cu 3% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020 și cu 0,9% față de luna precedentă. Estimările erau de 2,3% și de 0,3%.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Creșterea anuală a indicelui prețurilor de consum a fost cea mai mare după septembrie 2008, iar avansul lunar al inflației core cel mai rapid din 1981.

Prețurile energiei au urcat cu 25% comparativ cu anul 2020, incluzând o creștere de 49,6% pentru benzină și 37,3% pentru păcură.

Prețurile la pompă, care au scăzut cu 1,4% în aprilie, au revenit la creștere în luna mai, media la nivel național depășind 3 dolari pe galon pentru prima oară din noiembrie 2014. Noi creșteri sunt posibil din cauza atacului hackerilor împotriva operatorului de conducte Colonial Pipeline, care a fost nevoit să oprească livrările de carburanți.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
sua