SUA: Marii producători de alimente nu se înțeleg cu producătorii de culturi modificate genetic în privința etichetelor produselor

SUA: Marii producători de alimente nu se înțeleg cu producătorii de culturi modificate genetic în privința etichetelor produselor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2018

Cei mai mari producători de alimente din lume nu se înțeleg cu producătorii de culturi modificate genetic, precum cei de sfeclă de zahăr, în timp ce fac lobby pe lângă guvernul american în legătură cu ingredientele care trebuie incluse pe etichetele produselor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii de alimente ambalate se confruntă cu scăderea încrederii cumpărătorilor și cu stagnarea cererii pentru unele dintre produsele lor de bază, cumpărătorii optând pentru alimente cu liste de ingrediente mai simple, scrie News.ro.

Multe dintre companiile producătoare de alimente vor ca guvernul să ceară producătorilor să includă pe etichete toate ingredientele care au fost modificate genetic, cunoscute sub prescurtarea GMO.

Fermierii vor în schimb ca etichetele să excludă ingredientele care au fost atât de rafinate și procesate încât nu mai conțin nicio urmă de gene transformate atunci când sub folosite pentru alimente.

Huawei și-a lansat primul smartphone cu 8 GB memorie RAM CITEȘTE ȘI Huawei și-a lansat primul smartphone cu 8 GB memorie RAM

Nestle, cel mai mare producător de alimente din lume, și companii concurente ca Hershey și Unilever vor ca Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite să includ pe etichete ingredientele provenite din culturi modificate genetic, cum ar fi canola și uleiuri din soia și zahărul obținut din sfecla de zahăr.

Departamentul a solicitat feedback referitor la această propunere, după un conflict pe această temă în statul Vermont care a determinat Congresul să adopte legislația. Termenul pentru comentariile publice este 3 iulie.

Fermierii consideră că produsele lor nu trebuie incluse pe lista ingredientelor, din moment ce atunci când ajung în ciocolată, sosul de paste sau în cereale nu mai conțin genele modificate.

Aproape 90% din porumbul, soia și sfecla de zahăr din SUA sunt obținute prin bioinginerie.

viewscnt
Afla mai multe despre
producatori
alimente