Teama de coronavirus i-a cuprins și pe producătorii de jucării

Teama de coronavirus i-a cuprins și pe producătorii de jucării
scris 25 feb 2020

Din cauza epidemiei de coronavirus nu va exista un pavilion chinez la ediția din acest an a Salonului jucăriilor de la New York, iar problemele cu care se confruntă cea de a doua economie mondială se resimt și asupra vânzărilor de jucării, transmite AFP.

Producția Chinei, de departe cel mai mare producător mondial de jucării, a încetinit brusc pe măsură ce activitatea a fost paralizată de epidemia de coronvirus care a provocat decesul a aproximativ 2.600 de persoane și s-a răspândit în mai multe țări, dând naștere la temeri referitoare la o pandemie, scrie Agerpres.

ANALIZĂ: O încetinire a economiei în Italia poate însemna o temperare a activității economice în România CITEȘTE ȘI ANALIZĂ: O încetinire a economiei în Italia poate însemna o temperare a activității economice în România

În condițiile în care 25.000 de reprezentanți ai industriei jucăriilor se vor reuni săptămâna aceasta la New York pentru cel mai mare salon organizat în cele două Americi, participanții se vor confrunta cu un subiect mai puțin vesel: o gravă criză de sănătate și efectele sale asupra celui mai mare producător mondial de bunuri de consum.

Din fericire pentru sectorul jucăriilor, coronavirusul a lovit după sezonul crucial al sărbătorilor de sfârșit de an. Însă măsura în care China produce aproximativ 85% din jucăriile vândute în SUA, anumite produse ar putea fi victima unei epuizării stocurilor în vara acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
jucarii
china
new york