Top cărți vândute în 2017: "În jurul Marii Uniri de la 1918", "Testamentul lui Abraham" și "O amintire de Crăciun"

Top cărți vândute în 2017: "În jurul Marii Uniri de la 1918", "Testamentul lui Abraham" și "O amintire de Crăciun"
scris 29 dec 2017

Scriitorul și istoricul Lucian Boia este pentru al doilea an consecutiv cel mai vândut scriitor al editurii Humanitas. Anul acesta, cartea sa "În jurul Marii Uniri de la 1918" a fost cel mai cumpărat titlu, după ce în 2016 a fost căutat pentru "Strania istorie a comunismului românesc (și nefericitele ei consecințe)". În clasamentul editurii pe 2017 este urmat de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu. Yuval Noah Harari a fost preferat de cititorii Polirom, iar "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, deține recordul de vânzări la editura Litera. Truman Capote cu "O amintire de Crăciun" a fost cel mai cumpărat titlu la ART.

"În jurul Marii Uniri de la 1918", de Lucian Boia, lansată la Târgul de Carte Gaudeamus, a fost cea mai vândută carte editată la Humanitas în 2017. Este urmată de volumul semnat de Andrei Pleșu, "Despre inimă și alte eseuri” și de cel al lui Gabriel Liiceanu, "Nebunia de a gândi cu mintea ta". Topul este completat de "Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu, de Tatiana Niculescu, și de "Peisaj după isterie”, de Mircea Cărtărescu, scrie News.ro.

Humanitas Fiction a vândut cel mai bine "Aviatorul", de Evgheni Vodolazkin, urmat de "Ce se întâmplă în iubire", de Alain de Botton, și de "Casa de lângă lac", scrisă de Kate Morton. Pe următoarele locuri în clasament se află "Noaptea de foc", de Eric-Emmanuel Schmitt, și "Cel mai frumos loc din lume e chiar aici", de Care Santos, Francesc Miralles.

Cele mai căutate cărți de la Humanitas Junior au fost anul acesta "Istoria omenirii", de Hendrik Willem van Loon, "Sub pamânt. Sub ape", scrisă de Daniel Mizieliński și Aleksandra Mizielińska, "Secretul monstrului. O poveste cu povețe, trei pisici și o surpriză", de Otilia Mantelers, "De la mic la mare. Atlasul minunilor lumii" și "Grădinarul nopții", de Terry Fan, Eric Fan.

Top cinci la editura Polirom al celor mai dorite cărți în 2017 este alcătuit din "Sapiens. Scurta istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari, "Femeia cu părul roșu", de Orhan Pamuk, "Arsă de vie", de Souad, Marie-Thérèse Cuny, “Imperiul pisicilor”, de Alex Tocilescu, și “Tatăl celuilalt copil”, de Parinoush Saniee.

Retailerul grec Jumbo scoate pe piață 50 de posturi pentru magazinul din zona West Park, anunțat din octombrie CITEȘTE ȘI Retailerul grec Jumbo scoate pe piață 50 de posturi pentru magazinul din zona West Park, anunțat din octombrie

În ceea ce privește vânzările editurii Litera în 2017, "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, a fost declarată cea mai așteptată carte a anului și a devenit în timp record cel mai vândut titlu de ficțiune al anului. Conspirațiile teribile, misterele adânci și ritmul amețitor al lecturii vor urmări cititorul multă vreme. Locul doi îl ocupă continuarea bestsellerului "Înainte să te cunosc" al scriitoarei britanice Jojo Moyes, cu romanul “După ce te-am pierdut”.

Locul trei este ocupat de un titlu din cunoscutul imprint Introspectiv, "Jocul vieții și cum să-l jucăm". Florence Scovel Shinn, pe care mulți o includ în galeria scriitorilor din care fac parte James Allen, Wallace D. Wattles și Napoleon Hill, a fost o susținătoare de marcă a puterii gândurilor, pledând pentru teoria conform căreia viața e un joc și, pentru a-l juca bine, trebuie să înțelegi legile universale care îl guvernează. Este considerată unul dintre cei mai populari profesori de teoria succesului din secolul XX.

“Povești de seară pentru fete rebele”, de Elena Favilli și Francesca Cavallo, a fost cea mai cerută carte la Litera Mică anul acesta. “Mașini. 1000 de autocolante. Peste 50 de activități antrenante” s-a clasat pe locul doi cu noile aventuri ale lui Fulger McQueen și ale prietenilor lui, pe care copiii i-au regăsit în peste 1.000 de autocolante și cele peste 50 de jocuri și activități distractive. “Disney. Soy Luna. Trăiește viața în culori” a fost de asemenea aleasă de cititorii Litera. Locul patru top vânzări: "200 de jocuri și activități Disney”, o carte în care micii cititori s-au întâlnit cu toate personajele lor preferate din lumea Disney. Este urmată de “Disney. Pirații din Caraibe. Răzbunarea lui Salazar” este una dintre cele mai frumoase povești ale copilăriei, “despre cea mai grozavă comoară pe care o poate avea un om".

Cartea Copiilor a fost căutată pentru volumele splendid ilustrate "Omida mâncăcioasă", scrisă de Eric Carle, "Ghici cât de mult te iubesc", de Sam McBratney, "De ce plângem?", semnată de Andreea Constantin, "Ziua în care a fugit Somnul", de Victoria Pătrașcu, și "Năsturel" al lui Don Freeman.

Cel mai vândut titlu în 2017 editat la Arthur a fost “Cum a furat Grinch Crăciunul”, de Dr. Seuss, urmat de “Harry Potter și Pocalul de foc”, scrisă de J.K. Rowling, și de “Minunea”, de R.J. Palacio.

Cea mai bine vândută carte la editura Youngart a fost “Absolut tot”, de Nicola Yoon.

“O amintire de Crăciun”, de Truman Capote, este cea mai cumpărată carte editată de ART. Din colecția musai, “Un bărbat pe nume Ove”, semnată Fredrik Backman, a fost un succes.

În topul celor mai vândute cărți ale editurii Paladin se află “Furia dimineții”, de Pierce Brown, și “Roboții I. Eu, robotul”, apărută în seria Asimov.

Volumul “Batman #1. Conclavul bufnițelor”, semnat Scott Snyder, se află pe primul loc în clasamentul vânzărilor editurii Grafic.

Semne de scădere la Subway, prezent de 5 ani și în România: peste 900 de restaurante închise, al doilea an consecutiv cu probleme CITEȘTE ȘI Semne de scădere la Subway, prezent de 5 ani și în România: peste 900 de restaurante închise, al doilea an consecutiv cu probleme

"Tobele Toamnei", vol I și II, de Diana Gabaldon, din seria Outlander, colecția Nautilus, a fost titlul numărul unu al editurii Nemira în 2017. Este urmat de “Căsătorie de placer”, de Tahar Ben Jelloun, colecția Babel, “Soția plantatorului de ceai”, de Dinah Jefferies, colecția Damen Tango, “Regina Roșie”, de Victoria Aveyard, colecția Young Adult, și “50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile”.

Top 5 Nemi: “Proscrisul”, de Michael Morpurgo, “Vidra”, de Jill Tomlinson, “De ce vă certați, Matei?”, de Brigitte Weninger, “Pete motanul. Ador teneșii mei albi”, de James Dean, “Fetița care a salvat Crăciunul”, de Matt Haig.

De la cărți de gătit și până la dezvoltare personală, de la ficțiune și până la cărți pentru copii, 2017 a fost un an bun pentru toate genurile la Curtea Veche Publishing. În topul general al vânzărilor în 2017 se află "Jamila Cuisine. Cele mai iubite rețete”, de Geanina Staicu Avram. Pe locul doi este volumul "Cele cinci limbaje ale iubirii. Cum să-i arăți partenerului că ești implicat trup și suflet în relație”, de Gary Chapman. Clasamentul continuă cu "Spovedania unui ateu”, de Ion Aion, "Tată bogat, tată sărac. Educația financiară în familie”, de Robert T. Kiyosaki, și "Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituală”, de Eckhart Tolle.

La editura RAO, dintre autorii români, cei mai vânduți au fost anul acesta Radu Călin Cristea, cu “Împăratul cu șapcă”, Bogdan Bucur cu “Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, și Stelian Tănase și Elena Vijulie care semnează “Dinastia”.
La capitolul autori străini, RAO a vândut cel mai bine “Origini”, de Dan Brown, “Coloana de foc”, Ken Follett, “Avocatul rebel”, de John Grisham, seria de enciclopedii pentru copii “Spune-mi!”, Larousse, “Regina umbrelor”, de Sarah J. Maas, apărută în seria “Tronul de cleștar”, “Leonardo da Vinci”, de Gérard Denizeau, și “Sunt aici”, de Clélie Avit.

viewscnt
Afla mai multe despre
testamentul lui abraham
cele mai vandute carti