Topul celor mai respectate țări în funcție de calitatea produselor fabricate. Unde este România

Topul celor mai respectate țări în funcție de calitatea produselor fabricate. Unde este România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 mar 2017

Germania este cel mai respectat producător la nivel mondial, urmată de Eleveția, arată un studiu realizat de Statista, care analizează preferințele consumatorilor din 52 de țări, inclusiv România, în ceea ce privește originea produselor pe care le cumpără.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Produsele fabricate Statele Unite s-au plasat pe poziția a opta în preferințele consumatorilor, alături de Japonia și Franța

Studiul a inclus peste 43.000 de respondenți din 52 de țări, inclusiv România, reprezentând peste 90% din populația globală. România a fost inclusă și pe lista țărilor care au primit punctaje de la consumatori, însă nu se regăsește pe primele 20 de poziții din clasament.

Participanților la sondaj li s-a adresat următoarea întrabare: “Într-un lot de produse se găsesc etichete care atestă unde au fost fabricate acestea. Ce părere aveți de produsele etichetate cu ‘Made In…’?”

Topul celor mai valoroase branduri globale din industria alimentară în 2017 CITEȘTE ȘI Topul celor mai valoroase branduri globale din industria alimentară în 2017

Astfel, respondenții au evaluat 49 de țări, printra care și România, acordând punctaje de la 1 la 5, unde punctajul maxim reprezintă o percepție foarte pozitivă. Pe baza răspunsurilor, realizatorii studiului au calculat un scor pentru fiecare țară, asfel încât cea are primește cele mai multe evaluări positive să obțină 100 de puncte.

Topul celor mai respectate țări în funcție de calitatea produselor fabricate. Unde este România

Etichetele care conțin expresia “Made In” au fost introduse la finele secolului 19, în Marea Britanie, pentru a proteja piața de produsele ieftine, dar de calitate slabă și uneori contrafăcute, venite în special din Germania. Ironic, Germania este, în prezent, cel mai rsepectat brend în ceea ce privește calitatea produselor exportate.

Pe lângă 47 de state individuale și SUA, realizatorii studiului au inclus și Uniunea Europeană pe lista producătorilor care au fost evaluați de consumatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
statista
made in
fabricat
produs
producator
romania
brand
respect
eticheta
brand de țară
germania