Germanii de la Dräxlmaier își restrâng activitatea din Pitești, 800 de angajați vor fi trimiși acasă cu plăți compensatorii

Germanii de la Dräxlmaier își restrâng activitatea din Pitești, 800 de angajați vor fi trimiși acasă cu plăți compensatorii
scris 27 mar 2017

Dräxlmaier Group, furnizor german de componente auto, va închide prima fabrică înființată de companie în Pitești, Lisa DLR, decizie care va determina disponibilizarea, cu plăți compensatorii, a circa 800 de persoane. Grupul va investi în fabrici din Hunedoara și Brașov, iar la Pitești va păstra Centrul de Dezvoltare Inginerie și IT.

Planurile companiei au fost aprobate de managementul grupului german în cadrul ultimei ședințe a Consiliului de Administrație și au fost discutate cu reprezentanții Blocului Național Sindical și cu cei ai sindicatului reprezentativ din cadrul fabricii din Pitești. Liderii sindicali au fost interesați în special de planurile de afaceri pentru locația Pitești. Aceste planuri includ intenția de restrângere a activității celei mai vechi fabrici a germanilor din România, care ar putea să afecteze aproximativ 800 de persoane.

În prezent, în Pitești lucrează peste 5.500 de angajați ai companiei.

Angajații companiei Lisa DLR se află în șomaj tehnic de la finalul lunii februarie 2017, din cauza reducerii comenzilor în cazul proiectelor gestionate de companie.

Britanicii de la Alison Hayes, care produc în România haine pentru retaileri internaționali, închid fabrica din Urziceni din cauza costurilor CITEȘTE ȘI Britanicii de la Alison Hayes, care produc în România haine pentru retaileri internaționali, închid fabrica din Urziceni din cauza costurilor

”Situația este rezultatul unui cumul de factori: pe de-o parte, este vorba despre reducerea firească a comenzilor în cazul produselor al cărui ciclu de viață se apropie de final, iar pe de altă parte unul dintre principalii clienți a decis să-și mute producția în Mexic”, a declarat Bernd Schmitt, Director General Lisa DLR Autopart. Ambii factori contribuie la reducerea numărului de comenzi pentru Lisa și, deși au fost făcute demersuri pentru a se încerca asigurarea de noi proiecte, acest lucru nu a fost posibil, arată investitorii.

”Am luat act de decizia acționarului majoritar. Asta ne-a obligat să negociem și să găsim niște soluții, care înseamnă, pe termen scurt, un pachet de servicii suport și de asistență pentru lucrătorii care își vor pierde locurile de muncă, dar și despăgubiri financiare în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv. Ne vom asista oamenii, îi vom sprijini pentru a-și putea găsi noi locuri de muncă”, a declarat Dumitru Costin, președinte al Blocului Național Sindical.

Angajații afectați ar urma să primească între 10 și 12 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în cadrul companiei și vor fi susținuți să se reintegreze cât mai repede pe piața muncii.

“Pentru noi este foarte importantă dezvoltarea în România, cu atât mai mult cu cât aici se află peste 20% din numărul total de angajați ai Grupului. Piața este foarte dinamică iar în relația cu clienții noștri avem nevoie de adaptare rapidă. Prin urmare, ne concentrăm planurile, astfel încât să le oferim un pachet de servicii optim: eficient, accesibil și produse la cele mai înalte standarde. În plus, în Pitești dezvoltăm activități de cercetare care asigură un mediu competitiv pentru specialiștii în IT și inginerie. Susținem generațiile viitoare prin implementarea sistemului de învățământ dual în toate regiunile în care ne desfășurăm activitatea în România, având deja peste 200 de tineri pe care îi pregătim pentru viitor”, a declarat Tobias Nickel, Director de Comunicare al grupului german.

O nouă retragere: Constantia Flexible, un gigant austriac care produce ambalaje pentru Coca Cola, Pepsi, Danone, Carlsberg, își închide fabrica de lângă București, 90 de angajați rămân fără loc de muncă CITEȘTE ȘI O nouă retragere: Constantia Flexible, un gigant austriac care produce ambalaje pentru Coca Cola, Pepsi, Danone, Carlsberg, își închide fabrica de lângă București, 90 de angajați rămân fără loc de muncă

Pe de altă parte, compania va investi, până la finele anului, în special în dezvoltarea unităților de producție din Hunedoara și Brașov. În Hunedoara, suprafața fabricii actuale se va dubla practic, lucrările urmând să fie gata în 2017, iar în Brașov urmează ca, în perioada următoare, să înceapă activitatea de producție în a treia hală. În Timișoara, volumul de lucru este tot mai mare, la fel ca în Satu Mare, unde campania de recrutare demarată anul trecut este în plină desfășurare pentru a asigura forța de muncă necesară volumelor de lucru în creștere. 

Fondat în anul 1958, Dräxlmaier Group este printre cele mai mari afaceri de familie din Germania. Compania dezvoltă și produce sisteme electrice și electronice, interioare de lux și sisteme de bord pentru automobile, iar printre cei mai cunoscuți clienți se numără mărci celebre precum Mercedes-Benz, Porsche și BMW. La nivel mondial, aproximativ 55.000 de persoane sunt angajate în grup.

Pe piața din România, Dräxlmaier Group este prezent din 1993, fiind astăzi în cinci orașe din România – Satu Mare, Pitești, Timișoara, Hunedoara și Brașov.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dräxlmaier
pitesti
auto
masini
fabrica