Tranzacție: După mulți ani, retailerul român Zanfir pierde lupta cu hypermarketurile multinaționale. Mega Image îi preia afacerea

scris 14 mar 2019

Retailerul Mega Image, controlat de grupul Ahold Delhaize, preia rețeaua Zanfir din Vrancea, un retailer român înființat în 1991 de soții Lilieana și Vasile Zanfir în Focșani și care, cum relata anterior Profit.ro, încerca să concureze cu hypermarketurile retailerilor multinaționali de pe piața locală.

10 magazine Zanfir vor fi acum integrate în cadrul rețelei și transformate treptat în magazine Mega Image și Shop&Go.

Cele 10 magazine din rețeaua Zanfir sunt situate în orașul Focșani și în împrejurimi, repectiv Adjud, Panciu, Dărmănești și Târgu Ocna și vor fi integrate în următoarele luni de către Mega Image astfel: 8 vor fi transformate în magazine Mega Image, format mediu și mic potrivit suprafeței utile, și două vor fi transformate în Shop&Go. 

Pe piața din Focșani mai operează marii retaileri Carrefour și Kaufland, la care se adaugă Lidl, Profi și Penny.

Tranzacție: Proprietarul berarului român URBB, producătorul berilor Carlsberg și Tuborg pe piața locală, cumpără toate acțiunile Müller Dairy Ro, printre principalii jucători pe piața producției și distribuției de produse lactate din România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Proprietarul berarului român URBB, producătorul berilor Carlsberg și Tuborg pe piața locală, cumpără toate acțiunile Müller Dairy Ro, printre principalii jucători pe piața producției și distribuției de produse lactate din România

Firma Zanfir SNC Focșani a fost fondată în 1991, având ca obiect de activitate comerțul cu ridicata a cărnii și mezelurilor. Ulterior, în anul 1998, firma deschide în Focșani primul depozit de produse alimentare. În mai 2002, activitatea se extinde pe comerțul en detail și este inaugurat primul Supermarket Zanfir, în cartierul Sud - Focșani.

La începutul anului 2017, Zanfir chiar a cumpărat două magazine Carrefour Market, în Brăila. 

În 2017, ultimul an raportat, cu peste 500 de angajați, retailerul a avut afaceri de 188,3 milioane lei și un profit net de 2,9 milioane lei.

Tranzacție: După mulți ani, retailerul român Zanfir pierde lupta cu hypermarketurile multinaționale. Mega Image îi preia afacerea

Fondat în anul 1995, Mega Image este cel mai mare lanț de supermarketuri din România, cu magazine sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești.

Astăzi, Mega Image are o rețea ce cuprinde în prezent 677 magazine.

Grupul Ahold Delhaize a fost format în 2015 prin fuziunea operatorilor de supermarketuri Ahold (Olanda) și Delhaize (Belgia), într-o tranzacție de 28 de miliarde de dolari. Delhaize este compania-mamă a Mega Image.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
zanfir
transfer
magazine