Preluarea a două magazine Carrefour Market în Brăila de către retailerul local Zanfir, aprobată de Concurență

Preluarea a două magazine Carrefour Market în Brăila de către retailerul local Zanfir, aprobată de Concurență
scris 11 ian 2017

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care retailerul local Zanfir, înființat de soții Lilieana și Vasile Zanfir în anul 1991 în Focșani, a cumpărat două magazine Carrefour Market în Brăila. Această tranzacție este urmare a angajamentului luat de Carrefour față de Consiliul Concurenței în momentul preluării supermarketurilor Billa România.

”În 2016, analizând operațiunea prin care Carrefour Nederland BV a preluat magazinele Billa, Consiliul Concurenței a constatat că în zona geografică Brăila tranzacția putea conduce la consolidarea poziției pe piață a Carrefour, cu posibile efecte negative la nivelul consumatorilor.  Ca urmare, tranzacția a fost autorizată cu condiția respectării unor angajamente asumate voluntar de către Carrefour, respectiv cesionarea a trei supermarketuri active pe piața din Brăila, două magazine Carrefour Market și un magazin Billa”, potrivit unui comunicat al autorității.

Consiliul arată că Zanfir deține know-how-ul și experiența necesare funcționării în condiții competitive a magazinelor achiziționate, precum și resursele financiare necesare pentru a menține și dezvolta activitățile cesionate. Zanfir operează, în prezent, 8 magazine de tip supermarket în zona Focșani și localitățile limitrofe, și a avut afaceri de 115,92 milioane lei în 2015.

Mai mult, tranzacția conduce la apariția unui nou concurent pe piața relevantă de retail preponderent alimentar din Brăila, Zanfir nefiind prezentă în această zonă geografică până la acest moment.
2017 în retail: Dispar două branduri de magazine, va continua extinderea pe proximitate și discount CITEȘTE ȘI 2017 în retail: Dispar două branduri de magazine, va continua extinderea pe proximitate și discount

Angajații celor 2 magazine Market vor fi transferați către Zanfir SNC și vor avea garantate aceleași condiții de muncă și de încadrare în muncă, păstrându-și salariul și tichetele de masă.

De asemenea, după transfer, noul operator intenționează să închidă temporar magazinele în vederea reamenajării și rebranding-ului. În această perioadă, angajații își vor primi integral salariul lunar. Ulterior reamenajărilor, echipele își vor relua activitatea.

Magazinul BILLA situat in Braila, Sos. Buzaului (Milcov), care va trebui de asemnea vândut, va ramâne parte a Carrefour pana in momentul in care va fi identificat un operator interesat sa preia activitatea supermarketului.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
zanfir
transfer
magazine