Trei companii germane din retail caută 120 de elevi români pentru a-i pregăti în domeniul comerțului

Trei companii germane din retail caută 120 de elevi români pentru a-i pregăti în domeniul comerțului
scris 15 mai 2017

Camera de Comerț Româno-Germană (AHK România), împreună cu trei retaileri cu capital german din România, lansează proiectul de învățământ profesional dual în domeniul comerțului în 5 orașe din țară, Timișoara, Sibiu, Brașov, Buftea și București. În fiecare dintre aceste orașe companiile vor forma împreună o clasă, asta însemnând un total de 120 de elevi implicați în proiect.

Un elev, absolvent al clasei a 8-a, poate opta pentru a se școlariza începând cu anul școlar 2017-2018 în domeniul comerciant-vânzător, timp de 3 ani. În primul an va face practică la una din companiile partenere, companie pe care el o poate alege, timp de 5 săptămâni, în al doilea an aproximativ două zile pe săptămână și în al treilea an, tânărul va merge la practică trei zile pe săptămână și două zile la școală pentru a-și însuși conținuturile teoretice.

Înainte însă de a intra la această școală, elevul va trece printr-un proces de selecție al companiilor partenere. Companiile, pe lângă implicare foarte activă în formarea elevilor pe parcursul a celor 3 ani, vor participa și la examinarea finală și certificarea acestor tineri. După absolvire elevii vor avea ocazia să fie angajați în companiile unde au făcut practică și să își continue construirea carierei în domeniul comerțului, pentru că după absolvirea formării în sistem dual pot să își continue studiile, să dea examenul de Bacalaureat și chiar să urmeze o facultate, dacă își doresc acest lucru.

Dubai vrea să construiască un complex turistic de 1,7 miliarde de dolari pe două insule artificiale CITEȘTE ȘI Dubai vrea să construiască un complex turistic de 1,7 miliarde de dolari pe două insule artificiale

Pe perioada școlarizării elevii beneficiază de o bursă de 400 lei (200 lei din partea statului, 200 lei din partea companiei), transport și masa de prânz asigurate pe perioada practicii asigurate de companie.

Proiectul va fi prezentat și la târgul ofertei Educaționale din București, de marți, din parcul Tineretului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ahk romania
camera de comert romano germana
invatamant profesional