Trump vrea să pună în aplicare tarife pentru bunuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari

Trump vrea să pună în aplicare tarife pentru bunuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari
scris 31 aug 2018

Președintele american Donald Trump este pregătit să amplifice tensiunile comerciale cu China, el spunând consilierilor săi că vrea să impună tarife pentru bunuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari, după încheierea unei perioade de consultări publice care se va încheia săptămâna viitoare, a relatat joi Bloomberg News, citată de Reuters.

Reprezentanții Casei Albe au refuzat să comenteze, scrie News.ro.

Informația, oferită de șase surse, a exercitat presiuni asupra piețelor financiare, provocând scăderea indicelui S&P și a randamentului titlurilor de Trezorerie americane.

GRAFIC Inflația și intensificarea consumului ridică piața bunurilor de larg consum CITEȘTE ȘI GRAFIC Inflația și intensificarea consumului ridică piața bunurilor de larg consum

Unele surse au spus că Trump nu a luat decizia finală.

Cele mai mari economii ale lumii au aplicat deja, reciproc, tarife pentru importuri în valoare de 50 de miliarde de dolari. Discuțiile menite să relaxeze tensiunile s-au încheiat săptămâna trecută fără rezultate notabile.

Noile tarife americane ar afecta produse de consum cum ar fi materiale pentru construcția locuințelor, produse tehnologice, biciclete și îmbrăcăminte.

Perioada de consultări publice pentru această propunere urmează să se încheie pe 6 septembrie, iar Trump intenționează să impună tarifele după acest termen, potrivit Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
china