UE deschide o investigație asupra tratamentului fiscal de care a beneficiat Nike în Olanda

UE deschide o investigație asupra tratamentului fiscal de care a beneficiat Nike în Olanda
scris 10 ian 2019

Comisia Europeană a anunțat joi că a demarat o ''investigație aprofundată'' privind tratamentul fiscal de care a beneficiat producătorul american de echipamente sportive Nike în Olanda, pentru a stabili dacă acest tratament a oferit Nike un avantaj incorect în raport cu rivalii, ceea ce ar încălca legislația europeană în materie de ajutoare de stat, transmite AFP.

Investigația Executivului comunitar se concentrează pe tratamentul fiscal de care au beneficiat în Olanda două companii din grupul Nike, Nike European Operations Netherlands BV și Converse Netherlands BV. Aceste companii dezvoltă, comercializează și înregistrează vânzările de produse Nike și Converse în Europa, Orientul Mijociu și Africa (regiunea EMEA), scrie Agerpres.

Guvernul schimbă legislația privind GDPR, pentru a evita blocarea statisticii naționale CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă legislația privind GDPR, pentru a evita blocarea statisticii naționale

Cele două companii din Olanda obțin licențele necesare pentru a putea folosi drepturile de proprietate intelectuală cu privire la produsele Nike și Converse în regiunea EMEA în schimbul plății unor redevențe către alte entități din grupul Nike, care în prezent nu sunt taxate în Olanda.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nike
olanda