ULTIMA ORĂ Grupul german Dalli, principalul producător de detergent din România, se retrage din Timișoara. Fabrica, cu 200 angajați, închisă dacă nu se reușește vânzarea

ULTIMA ORĂ Grupul german Dalli, principalul producător de detergent din România, se retrage din Timișoara. Fabrica, cu 200 angajați, închisă dacă nu se reușește vânzarea
scris 11 apr 2022

Compania germană Dalli, o afacere de familie la a cincea generație, principalul producător de detergent din România, în portofoliu cu branduri precum DASH și BONUX, se retrage din Timișoara, unde fabrica de detergenți ar urma să fie închisă până la finalul acestui an, dacă nu se va reuși vânzarea sau închirierea acesteia.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

În 2020, conform ultimelor date, analizate de Profit.ro, Dalli Production Romania a avut afaceri de 434,3 milioane lei și un profit de 7,5 milioane lei, atunci cu 320 de angajați.

Fabrica este una de tradiție, anterior fiind cunoscută ca Detergenți SA Timișoara.

În 2014, grupul german Dalli a cumpărat-o fabrica de la gigantul american Procter & Gamble (P&G).

Reprezentanții Dalli Group au transmis un punct de vedere, în care arată că "modificări continue ale pieței, precum și prețuri aflate în creștere la materii prime și energie, forțează o restructurare fundamentală pentru a asigura viitorul companiei", de acest proces de restructurare fiind vizate și alte filiale din Europa.

Programul companiei prevede optimizarea sortimentelor, structură organizațională nouă, precum și consolidarea locațiilor, arată Agerpres.

"Obiectivul este de a consolida poziția de lider european ca producător de mărci de calitate și mărci comerciale de calitate, în domeniile Personal Care și Home Care. Se planifică diminuarea numărului de salariați de la fabricile din Stolberg, FlörsheimDalsheim, Hoensbroek și Heerde, precum și despărțirea de fabricile din Timișoara și Warth", se arată în răspunsul companiei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Conform sursei citate, compania "reacționează la condițiile dificile de pe piață în branșa bunurilor de consum și își realinează activitățile pentru viitor".

"Ne aflăm în fața celei mai mari provocări din istoria Dalli-Group. Ca afacere de familie suntem conștienți de responsabilitatea pe care o purtăm. Dorim să asigurăm viitorul companiei din propria forță, unul sustenabil și pe lungă durată", afirmă Reinhold Schlensok, purtătorul de cuvânt al grupului german.

Compania plănuiește să se concentreze pe viitor pe produsele aflate în creștere și să renunțe controlat la categorii de produse nerentabile, cum sunt detergenții de spălat vase, produsele de îngrijire a casei, precum și parțial produsele de îngrijire a părului și a corpului.

"În consecință, locațiile din Stolberg, Flörsheim-Dalsheim, Heerde și Hoensbroek vor fi consolidate. Dalli-Group planifică să înceteze pas cu pas activitatea de la locația Warth, până la sfârșitul anului 2022, după care va închide fabrica. Și în Timișoara este planificat ca producția Dalli să fie predată până la data de 31 decembrie 2022, fie prin vânzare sau prin închidere. Pentru locația Westerburg, compania verifică posibilitățile de întrebuințare și orientare pe viitor", mai transmite compania.

Potrivit site-ului oficial al companiei, în Timișoara se fabrică "o paletă largă de produse pentru îngrijirea casei (sub formă de pudră și lichid)", unitatea având o capacitate anuală de peste 300.000 de tone. "Această fabrică se numără printre cele mai mari unități din cadrul grupului Dalli. Gama de produse se întinde de la detergenți cu agent de înălbire până la  detergenți pentru spălarea manuală a vaselor, care sunt comercializați în diferite mărimi de ambalaje și sticle", se mai arată pe pagina companiei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Fabrica Dalli de la Timișoara are în jur de 200 de angajați, compania germană fiind prezentă aici din 2015, după ce în 2014 a preluat această întreprindere de la grupul Procter&Gamble, care o deținea încă din 1995. 

În martie 2018, Profit.ro a anunțat că grupul german Dalli, care a început în toamna anului 2015 producția la fabrica de detergenți din Timișoara, pe care a cumpărat-o în 2014 de la gigantul american Procter & Gamble (P&G), și-a înființat pe piața locală propria firmă de distribuție.

Dalli a anunțat în 2015 că va produce pentru încă doi-trei ani mărcile pe care P&G le fabrica la Timișoara, respectiv detergenți pentru rufe sub bradurile Ariel, Tide si Bonux și detergentul de vase Fairy. P&G livra detergenții de la Timișoara atât pe piața internă, cât și la export, în statele vecine.

Dalli este o afacere de familie, cu o istorie de 174 de ani, aflată la a 5-a generație. Grupul deține încă șase fabrici, în Germania, Olanda și Austria, de produse pentru îngrijirea locuinței și de îngrijire personală sub mărcile private ale retailerilor (dm drogerie markt, Lidl), dar și sub propria marcă.

viewscnt
Afla mai multe despre
dalli
detergent
timisoara