Producătorul german de detergent Dalli și-a lansat în România propria firmă de distribuție

Producătorul german de detergent Dalli și-a lansat în România propria firmă de distribuție
scris 22 mar 2018

Grupul german Dalli, care a început în toamna anului 2015 producția la fabrica de detergenți din Timișoara, pe care a cumpărat-o în 2014 de la gigantul american Procter & Gamble (P&G), și-a înființat acum pe piața locală propria firmă de distribuție.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

De ce este important: Dalli este principalul producător de detergent din România, cu o cotă de piață de 97,4%.

Dalli a anunțat în 2015 că va produce pentru încă doi-trei ani mărcile pe care P&G le fabrica la Timișoara, respectiv detergenți pentru rufe sub bradurile Ariel, Tide si Bonux și detergentul de vase Fairy. P&G livra detergenții de la Timișoara atât pe piața internă, cât și la export, în statele vecine.

Tranzacție: Compania portugheză Coindu, furnizor de tapițerii pentru Audi, Volvo, BMW, Mercedes, Saab, a cumpărat o fabrică din Maramureș CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania portugheză Coindu, furnizor de tapițerii pentru Audi, Volvo, BMW, Mercedes, Saab, a cumpărat o fabrică din Maramureș

Dalli este o afacere de familie, cu o istorie de 170 de ani, aflată la a 5-a generație. Grupul deține încă șase fabrici, în Germania, Olanda și Austria, de produse pentru îngrijirea locuinței și de îngrijire personală sub mărcile private ale retailerilor (dm drogerie markt, Lidl), dar și sub propria marcă.

În 2016, pe piața locală, cu peste 200 de angajați, Dalli a avut afaceri de 351,7 milioane lei și un profit net de 5,5 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dalli
productie
detergenti
timisoara