Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au scăzut cu mult peste așteptări în august, prefigurând o recesiune

Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au scăzut cu mult peste așteptări în august, prefigurând o recesiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2022

Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au scăzut cu mult peste așteptări în august, un alt semn că economia alunecă în recesiune, pe măsură ce criza costului vieții comprimă cheltuielile disponibile ale gospodăriilor, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul vânzărilor cu amănuntul a scăzut în august cu 1,6% în termeni lunari, a anunțat Oficiul Național de Statistică, aceasta fiind cea mai mare scădere din decembrie 2021 și o evoluție mai proastă decât toate prognozele dintr-un sondaj Reuters în rândul economiștilor, care indicase o scădere de 0,5%.

Bursa românească încheie cu un declin de numai 1% o săptămână cu furtună în piețele financiare internaționale CITEȘTE ȘI Bursa românească încheie cu un declin de numai 1% o săptămână cu furtună în piețele financiare internaționale

Datele ar putea contribui la îngrijorările cu privire la soliditatea cererii în economia Marii Britanii.

Retailerii de modă din Marea Britanie Primark și ASOS și supermarketul online Ocado Retail au avertizat cu toții despre profiturile lor în această lună.

Lira a scăzut și mai mult, spre 1,14 dolari pe unitate, în urma acestor date.

UniCredit împrumută 50 milioane euro de la BERD pentru finanțarea companiilor românești afectate de războiul din Ucraina CITEȘTE ȘI UniCredit împrumută 50 milioane euro de la BERD pentru finanțarea companiilor românești afectate de războiul din Ucraina

”Cu o iarnă grea care urmează, comercianții cu amănuntul vor fi îngrijorați că cumpărătorii și-au redus deja cheltuielile în ciuda verii fierbinți”, a declarat Lynda Petherick, director de retail la Accenture.

Toate sectoarele principale de vânzare cu amănuntul, respectiv magazine alimentare, magazine nealimentare, comerț cu amănuntul non-magazine și combustibili, au scăzut în cursul lunii august, pentru prima dată din iulie 2021, când au fost ridicate restricțiile legate de Covid-19 privind ospitalitatea, a spus ONS.

Perioada de doliu după moartea Reginei Elisabeta reprezintă o altă provocare pentru comercianții cu amănuntul, cu închiderea pe scară largă a afacerilor care urmează luni, pentru a marca înmormântarea reginei.

 Lukoil, MOL și Rompetrol au urmat exemplul Petrom și au ieftinit puternic benzina și motorina. Noile prețuri CITEȘTE ȘI Lukoil, MOL și Rompetrol au urmat exemplul Petrom și au ieftinit puternic benzina și motorina. Noile prețuri

”Atmosfera sumbră din Marea Britanie de săptămâna aceasta și știrile privind creșterea economică lentă vor amplifica sentimentul de îngrijorare în rândul comercianților cu amănuntul, pe măsură ce vremea se va răci”, a spus Petherick.

Deși inflația a coborât sub 10% luna trecută, gospodăriile se confruntă în continuare cu cele mai mari creșteri de prețuri de la începutul anilor 1980, cauzate în principal de creșterea prețurilor energiei, după invazia Rusiei în Ucraina.

EXCLUSIV CONFIRMARE Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România - desemnat FUI de către ANRE. Va fi nevoită să îi preia în portofoliu pe clienții finali care rămân fără furnizor. Urmează Enel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România - desemnat FUI de către ANRE. Va fi nevoită să îi preia în portofoliu pe clienții finali care rămân fără furnizor. Urmează Enel

ONS a spus că oamenii au redus din achizițiile de mobilă luna trecută.

”Feedback-ul vânzătorilor cu amănuntul sugerează că consumatorii reduc cheltuielile din cauza prețurilor crescute și a preocupărilor legate de accesibilitate”, arată raportul ONS.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari retail
vanzari cu amanuntul
inflatie recesiune