Vânzările de ciocolată din Elveția, afectate de pandemie

Vânzările de ciocolată din Elveția, afectate de pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2020

Vânzările de ciocolată elvețiană au scăzut cu 14,3% în primele opt luni din 2020, deoarece pandemia de coronavirus (Covid-19) a afectat industria călătoriilor și afacerile hotelurilor și restaurantelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Declinul a fost mai accentuat în perioada mai - august 2020, la 21,5%, fiind afectate atât vânzările interne, cât și exporturile, a informat marți Asociația Chocosuisse, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Aegon vinde activele din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Aegon vinde activele din România

Peste 70% din ciocolata elvețiană este exportată, iar afacerea a fost afectată în special în această vară pe fondul reducerii călătoriilor și al declinului turismului, a informat Chocosuisse, printre ai cărei membri se află Barry Callebaut și Lindt & Spruengli.

"Pe piețele importante, nu estimăm o redresare nici chiar pe termen lung", a avertizat Chocosuisse.

Și în Elveția au scăzut vânzările de ciocolată în primele opt luni din 2020, dar au crescut importurile de ciocolată produsă în afara țării, a precizat Asociația, care a criticat prețurile ridicate ale materiilor prime în Elveția, din cauza "reglementărilor protecționiste".

Anul trecut, industria ciocolatei din Elveția a generat vânzări de 1,787 miliarde de franci elvețieni (1,97 miliarde de dolari).

Conform datelor Eurostat, în 2019, statele Uniunii Europene au importat 220.000 de tone de ciocolată din afara blocului comunitar, din care 70.000 de tone din Elveția.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciocolată
elvetia