VIDEO O fabrică de bere finlandeză a lansat o nouă bere pentru a sărbători cererea Helsinkiului de aderare la NATO. Peste 2.000 de beri vândute pe zi

VIDEO O fabrică de bere finlandeză a lansat o nouă bere pentru a sărbători cererea Helsinkiului de aderare la NATO. Peste 2.000 de beri vândute pe zi
scris 20 mai 2022

O mică fabrică de bere finlandeză situată în Savonlinna, la aproximativ 50 de kilometri de granița cu Rusia, a lansat o nouă bere cu scopul de a sărbători cererea Helsinkiului de aderare la NATO, relatează Reuters. Vânzările au explodat în ultima săptămână, cu peste 2.000 de doze de bere vândute pe zi, afirmă proprietarul fabricii, Petteri Vanttinen, potrivit AFP.

Berea se numește Otan olutta – primul cuvânt este un joc de cuvinte al variantei din franceză a inițialelor Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, iar denumirea completă semnifică în finlandeză ”a bea o bere”, scrie News.ro.

Industria textilă, afectată de lipsa de personal. ”Am ajuns să refuzăm foarte multe comenzi pentru că nu mai avem cu cine lucra.” CITEȘTE ȘI Industria textilă, afectată de lipsa de personal. ”Am ajuns să refuzăm foarte multe comenzi pentru că nu mai avem cu cine lucra.”

Băutura are ”un gust de securitate cu un strop de libertate”, a declarat Petteri Vanttinen, proprietarul fabricii Olaf Brewing, administrată de familie.

Proprietarul a declarat pentru AFP că vânzările de bere au explodat de când băutura a devenit virală pe rețelele sociale, după ce Parlamentul finlandez a dezbătut luni decizia de a se alătura NATO.

”În mod normal, vindem în jur de o sută de doze de bere pe zi. În prezent, numărul se ridică la peste două mii”, a spus el.

Vanttinen a ținut să specifice că oamenii nu au intrat în panică, iar berea reflectă ”destul de bine mentalitatea poporului finlandez caracterizată de calm”.

”Nu există niciun motiv să ne alarmăm”, a mai menționat el.

Dozele de bere poartă culorile renumite ale NATO, alb și albastru, și ilustrează un cavaler care ține în mână o halbă de bere, și care are logoul alianței inscripționat pe armură.

Finlanda și Suedia au solicitat miercuri aderarea oficială la Alianța Nord-Atlantică, o decizie stimulată de invazia Rusiei în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
nato