VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Florin Cucu, Sofiaman: Am crescut vânzările în online. Oamenii și-au dat seama că nu au o ținută adecvată pentru a sta acasă. În offline, mizăm pe magazinele stradale

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Florin Cucu, Sofiaman: Am crescut vânzările în online. Oamenii și-au dat seama că nu au o ținută adecvată pentru a sta acasă. În offline, mizăm pe magazinele stradale
scris 3 oct 2020

Compania Sofiaman și-a schimbat strategia în mediul offline și a extins rețeaua de magazine prin deschiderea de noi unități în afara centrelor comerciale, în timp ce în mediul online, pandemia a contribuit la creșterea vânzărilor, a declarat, la Profit TV, Florin Cucu, directorul executiv al companiei.

„Toată perioada aceasta a fost benefică activității noastre și am reușit să creștem vânzările în online. Imediat după primul blocaj am crescut vânzările undeva în jur de 10 ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Multă lume a realizat că nu are o ținută adecvată pentru a-și petrece ziua în casă. Lumea a descoperit mai mult ca înainte produsele noastre. Acesta lucru ne-a avantajat și a contribuit la creșterea din online”, spus Florin Cucu la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 17.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

Directorul executiv a specificat că în mediul offline lucrurile nu mai funcționează la fel de bine, clienții și-au schimbat comportamentul odată cu pandemia, și atunci vor miza pe dezvoltarea comerțului stradal.

„Ne-am orientat spre zona de magazine stradale. Nu am închis niciun magazin din zona comercială, însă am dezvoltat canalul prin deschiderea de noi locații pe stradă. Astfel că la început de septembrie am deschis o locație în Bacău, iar săptămâna aceasta este programată o deschidere de magazin în Cluj”, a adăugat Cucu.

În privința planurilor de extindere, Cucu precizează că, în mediul online, compania vrea să livreze internațional, să fie mult mai vizibilă, să extindă niște parteneriate pe anumite platforme, iar, în offline, să extindă rețeaua de magazine și în străinătate, dar doar după ce acoperă mai bine teritoriul național.

„Avem nevoie de mai multă informație, să înțelegem corect care sunt nevoile clienților de acolo astfel încât să ne putem pregăti și produsele, colecțiile, dar și modul de lucru și de abordare a pieței din alte țări. Cred că acesta ar fi lucrul care ne-ar ajuta să ne dezvoltăm peste graniță, în alte piețe”, mai spune Cucu.

Conform spuselor directorului executiv, Sofiaman se axează mai mult pe comercializarea produselor care să ofere confort și odihnă și care să satisfacă anumite nevoi precum reglarea temperaturii corpului.

„Aceasta este tendința în viitor, pe o piață matură, în care clienții înțeleg ce cumpără. Trebuie să ne preocupe aceste aspecte, să vindem produse cu funcționalități, care să te ajute să dormi cât mai bine”, a încheiat Cucu.

Emisiunea Profit Live, moderată de jurnaliștii Oana Osman, redactor-șef Profit.ro, și Claudiu Vrânceanu, este transmisă atât pe site-ul www.profit.ro, cât și pe postul de televiziune Profit TV și pe pagina de facebook a Profit.ro, de luni până joi, începând cu ora 17.30, fiind o platforma în care lideri din mediul de business vorbesc despre situația actuală. 

Postul Profit.ro TV este în grilele RCS, UPC, Telekom și poate fi urmărit și AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
sofiaman
florin cucu
comert
magazin
retail
textile