VIDEO Profit News TV - Să ajutăm business-ul. Un nou antreprenor testează vânzările online pe piețe externe: Laboratorul de Șosete. Experiențe nu foarte fericite - "Hypermarketurile se uită doar la preț. În mall trebuie să vii cu adaosuri imense."

VIDEO Profit News TV - Să ajutăm business-ul. Un nou antreprenor testează vânzările online pe piețe externe: Laboratorul de Șosete. Experiențe nu foarte fericite - "Hypermarketurile se uită doar la preț. În mall trebuie să vii cu adaosuri imense."
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 24 iun 2021

Antreprenorul Ilie Pană, fondatorul Laboratorul de Șosete, un business de producție a șosetelor cu o fabrică la Craiova, va testa vânzările pe piețele externe, prin intermediul site-ului propriu. Experiențele tânărului om de afaceri cu retailul clasic nu au fost cele mai fericite: a avut un magazin în mall, care putea funcționa doar cu adaosuri comerciale extrem de ridicate, iar un hypermarket, care oricum impunea condiții greu de acceptat, l-a anunțat la finalul discuțiilor că va vinde exclusiv brandul propriu, produs în China, și va elimina toți furnizorii români.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pană a atras fonduri europene de circa 200.000 de euro și a deschis o mică fabrică de șosete, la Craiova, în 2019, vânzările fiind realizate acum exlusiv prin intermediul site-ului propriu.

“Am avut experiențe foarte proaste cu retailerii. Este foarte dubios acest domeniu și greu de intrat acolo. Nu doar eu spun asta”, a declarat Pană la Profit News TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 18.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Reprezentanții hypermarketurilor discută doar de preț, fără să fie măcar interesați să vadă despre ce produse este vorba, spune Pană.

“Cu alte cuvinte, îi interesa un singur lucru: prețul. Își fac singuri o mare defavoare, pentru că, până la urmă, în hypermarketuri nu se duc doar cei care nu-și permit calitate, se duc toate categoriile de oameni. Este importantă și calitatea, nu doar prețul. Cele mai ieftine șosete se fac din bumbac reciclat. Chiar dacă pe ele scrie bumbac, este bumbac reciclat, adică luat din gunoaie. Este de foarte proastă calitate, pentru că este pus pe un fir de poliester, care dezvoltă bacterii, astfel că picioarele se încălzesc”, afirmă Pană.

Antreprenorul a relatat și discuția purtată cu un lanț de hypermarketuri, care voia o taxă de listare de 10.000 de euro și plata la 90 de zile: “Am primit răspunsul de la centrul de comandă internațional că se va lucra doar cu brandul propriu, produs în China, și vor fi eliminați și ceilalți furnizori români care existau în acel moment în magazin. Și pe lenjerie intimă, și pe chiloți, și pe ciorapi, pe tot. Am zis «ok, mulțumesc, am înțeles despre ce este vorba»”.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Nici mall-urile nu s-au dovedit o variantă potrivită pentru fabrica de șosete din Craiova. În 2019, firma a avut un mic magazin într-un astfel de centru, dar chiria și salariile celor doi vânzători au dus la aplicarea unor adaosuri comerciale ridicate, astfel că produsele ajungeau să coste 30-45 de lei perechea.

“Laboratorul de Șosete este un concept care se bazează foarte mult pe eficiență. Noi reușim să vindem șosete premium la aproape jumătate de preț față de cum se găsesc ele în mod normal pe piață, pentru că la noi nu se stă nicio secundă, totul se face la eficiență maximă: comenzile de pe site, producția, vânzarea, livrarea, tot”, afirmă Pană.

Antreprenorul dezvoltă în prezent un stoc de produse destinat piețelor externe, printr-un site care urmează să fie lansat în termen de două luni. Va fi testat astfel noul canal de vânzare, iar dacă se va dovedi de succes va crește și producția.

Anul trecut, vânzările fabricii au fost de 350.000 de euro, valoare care se va dubla în acest an în urma unor investiții în noi echipamente de producție și creșterea programului de funcționare.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Allianz-Țiriac: Pe termen lung, obligativitatea decontării directe va aduce îmbunătățiri pe piața RCA. Comportamentul consumatorilor se va schimba, prețul își va pierde rolul fundamental CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Allianz-Țiriac: Pe termen lung, obligativitatea decontării directe va aduce îmbunătățiri pe piața RCA. Comportamentul consumatorilor se va schimba, prețul își va pierde rolul fundamental

“Acum funcționăm 7 zile din 7, 24 de ore din 24. (…) Lucrăm cu roboți, roboți de tricotat și un robot de călcat. Este o tenhologie mai avansată față de probabil peste jumătate din domeniile de productie din întreaga lume, dacă nu și mai mult”, mai spune Pană.

El deține integral business-ul cu șosete și a lansat, împreună cu doi parteneri, o altă afacere în județul Dolj: o fabrică de detergenți la Băilești.

viewscnt
Afla mai multe despre
șosete fabrică hypermarketuri